Με συνοπτικές διαδικασίες επιλήφθηκε των όσων έγιναν στο ΣΕΦ και στο ντέρμπι αιωνίων η Ευρωλίγκα γνωστοποιώντας την απόφαση του πειθαρχικού της οργάνου λίγο μετά τις 1:00 πμ. της Πέμπτης.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με πρόστιμο 38.000 ευρώ και όχι με ποινή έδρας για τα όσα ανέφερε η έκθεση της Θάλειας Μήτση για τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα.

«Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με πρόστιμα συνολικού ύψους 38.000 ευρώ για το άναμμα πυρσών, την χρήση λέιζερ, την συμπεριφορά οπαδών του που έδειξαν έλλειψη σεβασμού και τα ανεπαρκή προληπτικά μέτρα για την ασφάλεια του αγώνα του με τον Παναθηναϊκό με βάση το άρθρο 29.2 παράγραφος e), f), g) και j) του Πειθαρχικού Κώδικα της Ευρωλίγκας», αναφέρει η απόφαση.

Ο Ολυμπιακός απειλείτο σοβαρά με τιμωρία έδρας που θα τον ανάγκαζε να δώσει χωρίς κόσμο το ματς με τη Ρεάλ την μεθεπόμενη εβδομάδα, ωστόσο κρίθηκε ότι τα παραπτώματα δεν ήταν της κατηγορίας «major» αλλά μάλλον «minor» (όπως γίνεται ο διαχωρισμός τους από την διοργανώτρια αρχή).

Μένει να φανεί αν θα υπάρξει αντίδραση από πλευράς Παναθηναϊκού, ο οποίος εξ αρχής είχε καταγγείλει συνθήκες τρομοκρατίας και απαιτούσε την τιμωρία των ερυθρόλευκων. Υπενθυμίζεται πως οι πράσινοι για το ντέρμπι του πρώτου γύρου είχαν τιμωρηθεί με ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών παίζοντας χωρίς κόσμο απέναντι στη Φενέρμπαχτσε.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αταμάν για Γιαννακόπουλο: «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μιλά για έναν πρόεδρο που θυσιάζει τη ζωή του για το μπάσκετ»

Ευρωλίγκα: Λάμψη Χέιζ-Ντέιβις στο Top10 με το buzzer beater απέναντι στη Βαλένθια

Θύρα 13 προς Γιαννακόπουλο: «Μαζί στις νίκες και στις τιμωρίες - Πρόεδρε, μαζί θα το σηκώσουμε»!

Κοντός: «Υπάρχει σύστημα απέναντί μας που παλεύει με λύσσα - Μια γροθιά μέχρι το πραγματικό τέλος»

MVP των Game 2 της Ευρωλίγκας ο Καμπάτσο - Άφησε 2ο τον Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις

Aλύγιστη και χωρίς Ταβάρες η Ρεάλ, έκανε μια... χαψιά τη Χάποελ με 100άρα και βλέπει Final Four!

Απρόσεκτος ο Μίτσιτς, δέχθηκε τεχνική ποινή ενώ είχε 4 φάουλ και αποβλήθηκε!

Ο Οφέρ Γιανάι ξαναχτύπησε: Ατάραχος διαβάζει το βιβλίο του δευτερόλεπτα πριν το τζάμπολ του Game 2!

Έμαθε για την τιμωρία του μέσω των social media ο Μάικ Τζέιμς

Η πρώτη αντίδραση Γιαννακόπουλου για την τιμωρία: «Ποιος θα μου φέρει την κούπα στο Σούνιο με το αμάξι;»