Με καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο, η Γουέστ Χαμ νίκησε 4-1 τη Γάνδη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου στον δεύτερο μεταξύ τους προημιτελικό του Europa Conference league και προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά της διοργάνωσης, μετά το 1-1 της πρώτης αναμέτρησης στο Βέλγιο την περασμένη Πέμπτη, ενώ στην τετράδα θα αντιμετωπίσει την ‘Αλκμααρ, επαναλαμβάνοντας την περυσινή επιτυχία, όπου είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Europa League.

Δύο γκολ από τον Μιχαΐλ Αντόνιο, από ένα Πακετά και Ράις για τους κυπελλούχους Ευρώπης του 1965.

Το ματς
Οι Βέλγοι ξεκίνησαν πιο δυνατά και πίεσαν την εστία των «σφυριών», χάνοντας κάποιες μικρές ευκαιρίες. Οι Λονδρέζοι βγήκαν μπροστά κι έχασαν κι αυτοί κάποιες ευκαιρίες, όμως στο 26’ ένα τραγικό λάθος έξω από την περιοχή των Βέλγων, έδωσε την ευκαιρία για ωραίο συνδυασμό, στον Σαμουάζ να δώσει στον Κάιπερς κι αυτός σε κενή εστία να πλασάρει για το 0-1. Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μόγες βγήκαν μπροστά και δημιούργησαν ευκαιρίες, όμως δέχονταν τις αντεπιθέσεις των Βέλγων, αλλά τελικά ισοφάρισαν στο 37’. Τότε, ο Μπόουεν εκτέλεσε φάουλ και με καρφωτή κεφαλιά ο Αντόνιο έκανε το 1-1.

Οι Λονδρέζοι μπήκαν «φουριόζοι» στην επανάληψη κι ο Σούτσεκ στο 50’ σούταρε στο οριζόντιο δοκάρι και στο ριμπάουντ ο Μπόουεν έχασε καταπληκτική ευκαιρία για το 2-1. Αυτό τελικά έγινε στο 52’, όταν σε σουτ του Μπόουεν η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Οκούμου που γλίστρησε, δόθηκε πέναλτι μέσω VAR και το εκτέλεσε εύστοχα ο Πακετά για το 2-1. Στο 58΄, ο Μπριγιάντ έχασε την μπάλα από τον Ράις που με καταπληκτική ατομική ενέργεια από τον χώρο του κέντρου, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 3-1.

Στο 63’, ο Αντόνιο δέχτηκε την μπάλα έξω από την περιοχή από τον Πακετά και με αλλεπάλληλες προσποιήσεις μπήκε σε αυτή και με δυνατό σουτ έκανε το 4-1. Στο 72’, ακυρώθηκε γκολ του Μπόουεν για χέρι μέσα στην περιοχή σε ένα κοντρόλ. Ο Μπόουεν έχανε ευκαιρίες για τα «σφυριά» και το ματς ολοκληρώθηκε στο 4-1.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Οι φίλοι της Φιορεντίνα «εξαφάνισαν» 4.500 εισιτήρια για τον τελικό με τον Ολυμπιακό!

Μπρινιόλι: «Πριν τρεις μήνες ο Ολυμπιακός ήταν μία άλλη ομάδα - Πλέον ξέρει τι πρέπει να κάνει στο γήπεδο»

Ολυμπιακός-Φιορεντίνα: Και σε ελεύθερο κανάλι ο τελικός του Europa Conference League!

Οι 49 οπαδοί του Ολυμπιακού που… πίστεψαν και ταξίδεψαν στην Τόπολα έχουν εξασφαλισμένη θέση στον τελικό!

Ολυμπιακός: Η διαδικασία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος στην κλήρωση για τα εισιτήρια του τελικού του Conference

«Αυτοί που... κυρίευσαν την Άστον Βίλα»: Κράουτς και ΜακΚόιστ βλέπουν νικητή του Conference League τον Ολυμπιακό!

Ξεκίνησαν οι συναντήσεις μεταξύ ανθρώπων Ολυμπιακού και Φιορεντίνα ενόψει του τελικού του Conference

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις 29 Μαΐου για τον τελικό του Conference στην OPAP Arena - Κλειστά σχολεία και άλσος

Στο GPS η OPAP Arena έγινε… Ολυμπιακός Arena!

Conference League: «Γρίφος» η μετακίνηση των οπαδών για τον τελικό