Κάτι παραπάνω από χαρούμενος που αγωνίζεται στον Ολυμπιακό δήλωσε ο Τόμας Γουόκαπ. Σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας, ο Αμερικανός τόνισε ότι επέλεξε τους «ερυθρόλευκους» γιατί έχουν νοοτροπία νικητή.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα οφέλη που αποκόμισε ως παίκτης από τη συνεργασία με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, χαρακτηρίζοντας τον Λιθουανό (όπως και τον Σίλερ) «δάσκαλο».

Αναλυτικά όσα είπε ο Γουόκαπ

Για την παρουσία του στην Ευρώπη: «Από τη πρώτη μέρα που υπέγραψα συμβόλαιο στην Ευρώπη ήμουν πολύ ενθουσιασμένος. Τα πάντα είναι υπέροχα. Το κοινό και ο τρόπος με τον οποίο παίζεται το μπάσκετ είναι υπέροχος. Όλοι όσοι αγαπούν πραγματικά το μπάσκετ είναι και εκείνοι που το χαίρονται περισσότερο».

Για τα στοιχεία του ευρωπαϊκού μπάσκετ: «Ο ρυθμός, η δύναμη ήταν δύο πράγματα για τα οποία προσωπικά δεν ήμουν έτοιμος. Ειδικά τα δύο πρώτα χρόνια μου. Από εκεί και πέρα οι περισσότεροι που βρίσκονται στην Ευρώπη θα μπορούσαν να παίξουν στο ΝΒΑ εάν και εφόσον το ήθελαν. Όταν άρχισα να μαθαίνω κάποια πράγματα, μετά ήξερα και τι να περιμένω».

Για τους προπονητές που είχε μέχρι σήμερα: «Είχα την τύχη να παίξω για εξαιρετικούς προπονητές. Ο Σάρας, ο κόουτς Σίλερ, είναι δάσκαλοι. Έμαθα πάρα πολλά από τον Σάρας τα δύο πρώτα χρόνια και αυτός ήταν ο λόγος που συνήθισα τον τρόπο παιχνιδιού στην EuroLeague».

Για την απόφασή του να πάει στον Ολυμπιακό: «Με έφεραν εδώ οι φιλοδοξίες του συλλόγου. Έχουν συνηθίσει να κερδίζουν, θέλουν να κερδίζουν, έχουν σπουδαία ιστορία και όλοι βρίσκονται στην ίδια σελίδα. Θέλουμε να νικήσουμε και θέλουμε να νικήσουμε τώρα. Το να είμαι μέλος μιας ομάδας που κερδίζει είναι πολύ πιο σημαντικό από οποιονδήποτε ατομικό τίτλο».

Στο ίδιο αφιέρωμα της Ευρωλίγκας για τον Γουόκαπ μίλησε και ο Γιώργος Πρίντεζης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μου άρεσε από τη πρώτη στιγμή που τον είδα να παίζει. Και πίστεψα ότι θα μπορούσε να γίνει ένα πολύ καλό μέλος για την ομάδα μας. Μαζί με τον Σλούκα, τον Τάιλερ (σ.σ. Ντόρσεϊ), τον ΜακΚίσικ θα μπορούσε να ταιριάξει πολύ καλά. Κάνει πολλά πράγματα, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Πιστεύω ότι είναι παίκτης υψηλού επιπέδου».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, από την πλευρά του, αναφέρθηκε επίσης με κολακευτικά λόγια στον Αμερικανό λέγοντας: «Είναι φανταστικός παίκτης και χαρακτήρας. Μάλιστα ο προηγούμενος προπονητής του στην Ζαλγκίρις, ήρθε και μου είπε “συγχαρητήρια, υπογράψατε έναν εξαιρετικό συμπαίκτη, έναν πρωταθλητή, έναν ανταγωνιστή, έναν καλό παίκτη”. Του απάντησα “συγνώμη που σας το πήραμε”».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μπουργκ εκτός Euroleague: Τι σημαίνει για τη λίγκα και ποιοι… καραδοκούν!

«Αυτοί που επιμένουν, γράφουν ιστορία»: Το βίντεο του Ολυμπιακού για το λάβαρο της Ευρωλίγκας στο ΣΕΦ

Επίσημο: Δεν παίζει Ευρωλίγκα η Μπουργκ - Ανοίγει μια θέση για τη σεζόν 2026/27!

Στο Μαξίμου οι πρωταθλητές Ευρώπης του Ολυμπιακού - Δώρο… σκάκι από Μπαρτζώκα σε Μητσοτάκη!

Βεζένκοφ: «Παλέψαμε μέσα από τις πιο σκοτεινές στιγμές για να φτάσουμε εδώ - Ας συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία μαζί»

Η Βιλερμπάν θα έχει ένα από τα πέντε μεγαλύτερα μπάτζετ στη νέα Ευρωλίγκα

Ολυμπιακός: Οι Γουόκαπ, ΜακΚίσικ και Μόρις διάλεξαν την αγαπημένη τους στιγμή από τον τελικό της Euroleague

Μπαρτζώκας για τους πανηγυρισμούς μετά τη Euroleague: «Αφήσαμε τον εαυτό μας να γίνει λίγο… γελοίος»

Από πρωταθλητές Ευρώπης… δημοσιογράφοι: Οι παίκτες του Ολυμπιακού έπιασαν μικρόφωνο!

Ο Παναθηναϊκός βάζει τέλος στη συνεργασία του με την εταιρεία security μετά το F4