Καμπανάκι κινδύνου χτύπησε για την πανδημία ο καθηγητής  Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως το 55% του πληθυσμού βρίσκεται στο έλεος του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα ο καθηγητής τόνισε πως το ποσοστό αυτό προκυπτεί από τους ανεμβολίαστους συμπολίτες που αντιστοιχούν στο 38% του γενικού πληθυσμού σε συνδυασμό με το 5-7% πλήρως εμβολιασμένων  με ασθενές ανοσοποιητικό και το 10-15% των υγειονομικών που εμβολιάστηκαν στις αρχές του έτους και χρειάζονται την τρίτη δόση.

«Είμαστε σε μια διαδικασία μαραθώνιου με την πανδημία αλλά θα τον κερδίσουμε» δήλωσε ο καθηγητής, ενώ εκτίμησε ότι η πανδημία θα μετατραπεί σε μια ενδημική γριπώδη νόσο ακόμα και μέσα στον επόμενο, εφόσον εντατικοποιηθούν οι εμβολιασμοί. Σε αυτή την περίπτωση είπε πως «Θα μολυνόμαστε αλλά θα το περνάμε στο σπίτι , χωρίς προβλήματα »
 
Επεσήμανε επίσης ότι η φυσική ανοσία είναι χαμηλότερης δύναμης και εμβέλειας σε σχέση με εκείνη που προσφέρει το εμβόλιο, δηλώνοντας παράλληλα ότι όσοι την «επιλέξουν» θα πληρώσουν το τίμημα ενώ κάποιοι θα χάσουν και τη ζωή τους.«Η μόνη ανοσία που μπορούμε να έχουμε είναι το εμβόλιο», υπογράμμισε.

Αναγκαία χαρακτήρισε την τρίτη δόση από την πλευρά του ο καθηγητής ιατρικής και Πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος.

Επανέλαβε πως την ενισχυτική δόση πρέπει να κάνουν μετά τους έξι μήνες και όσοι έχουν νοσήσει καθώς και όσοι έχουν υψηλά αντισώματα. 

Ανέφερε ακόμη ότι δεν είναι τυχαίο  ότι κράτη όπως η Ισπανία με υψηλή εμβολιαστική κάλυψη, έχουν καταφέρει μείωση στον αριθμό των θανάτων και των κρουσμάτων.
 
Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ένοχος και στο Εφετείο ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη για τον θάνατο προσφυγόπουλου από πτώση πόρτας

Δίκη Λυγγερίδη: «Δεν ήμουν αρμόδιος να κινητοποιήσω τη διμοιρία» κατέθεσε ο τότε Αστυνομικός Διευθυντής Πειραιά

Ο βαρύς απολογισμός του πολέμου στην Ουκρανία: Περισσότερα από 2 εκατομμύρια τα θύματα

Συνελήφθη 59χρονος για παράνομη απόρριψη μπαζών στη Χαλκιδική - Δημιούργησε δύο άτυπες χωματερές

Ηράκλειο: Σύλληψη 58χρονου - Πήγε να πνίξει με μαξιλάρι 8χρονο επειδή τον ενόχλησαν οι φωνές του

Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 30χρονο στη Ρόδο

Στην Αθήνα 6χρονος που ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο στο Ρέθυμνο - Μάχη για να σωθεί το πόδι του

Φωτιά σε διαμέρισμα μετά από έκρηξη κλιματιστικού στον Πύργο – Στο νοσοκομείο μητέρα και παιδί

Τουρκικά ΜΜΕ: «Η Ελλάδα δημιουργεί νησιά-φρούρια με ισραηλινά όπλα απέναντι στην Τουρκία»

Ιράν προς ΗΠΑ: Το Ορμούζ δεν υπάγεται στη CENTCOM - «Καμία στρατιωτική σύνοδος δεν επιβάλλει τάξη στον Περσικό Κόλπο»