Η Γιουβέντους βρέθηκε πολύ κοντά σε μια μεγάλη νίκη, αφού προηγήθηκε με 2-0 στη Μαδρίτη με Κουαδράδο και Ματουιντί, όμως οι Σάβιτς και Ερέρα με κεφαλιές έσωσαν τον έναν πόντο για την Ατλέτικο για το 2-2. Η Λοκομοτίβ Μόσχας με ήρωα τον πορτιέρε Γκιγιέρμε νίκησε 2-1 την Λεβερκούζεν εκτός έδρας και αγκάλιασε από τώρα την 3η θέση.



Το πανόραμα της 1ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο:

Ατλέτικο Μαδρίτης – Γιουβέντους 2-2
(69’ Σάβιτς, 90’ Ερέρα - 48’ Κουαδράδο, 65’ Ματουιντί)

Μπάγερ Λεβερκούζεν – Λοκομοτίβ Μόσχας 1-2
(25’ αυτ. Χέβεντες – 16’ Κριχόβιακ, 37’ Μπαρίνοφ)

Η βαθμολογία στον 4ο όμιλο:
Λοκομοτίβ Μόσχας 3
Γιουβέντους 1
Ατλέτικο Μαδρίτης 1
Μπάγερ Λεβερκούζεν 0

Η επόμενη αγωνιστική:

Γιουβέντους – Μπάγερ Λεβερκούζεν

Λοκομοτίβ Μόσχας – Ατλέτικο Μαδρίτης


ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ 2-2

Η Ατλέτικο πήρε τα ηνία του αγώνα από την εκκίνηση και στο 10ο λεπτό ο Ζοάο Φέλιξ υποχρέωσε στην πρώτη επέμβασή του, τον Σέζνι που απομάκρυνε σε κόρνερ, ενώ ο Χιμένες μετά το κόρνερ έπιασε την κεφαλιά που πέρασε άουτ.

Οι «ροχιμπλάνκος» είχαν την πρωτοβουλία τον κινήσεων σε όλο το πρώτο μέρος και δεν άφησαν την Γιουβέντους να πάρει ανάσα, ειδικά μέχρι το 30ο λεπτό, κερδίζοντας και αρκετά στημένα, όμως η ιταλική άμυνα κατόρθωσε ν’ ανταποκριθεί σε αυτό το χρονικό σημείο. Στην άλλη μεριά του γηπέδου όμως οι «μπιανκονέρι» δεν μπόρεσαν ν’ απειλήσουν πέρα από μια κεφαλιά του Ρονάλντο που κατέληξε εύκολα στα χέρια του Όμπλακ.

Στην έναρξη της επανάληψης η «Μεγάλη Κυρία» κατόρθωσε να αιφνιδιάσει. Αφού ο Μπονούτσι κέρδισε μια μονομαχία από τον Ντιέγκο Κόστα, η μπάλα έφτασε στον Ιγκουαϊν που βρήκε τον Κουαδράδο αριστερά στην περιοχή και αυτός με ένα ασύλληπτο σουτ στην απέναντι γωνία του Όμπλακ, άνοιξε το σκορ για την ιταλική ομάδα.

Στο 60’ η γηπεδούχος θ’ αγγίξει την ισοφάριση με τον Χιμένες από γύρισμα του Κόκε, αλλά το σουτ θα φύγει άουτ. Αφού η Ατλέτικο δεν ισοφάρισε, η Γιουβέντους την τιμώρησε ξανά, αφού σε φάση που η ιταλική ομάδα έκανε γρήγορη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση, η μπάλα έφτασε στον Σάντρο που έκανε άψογη σέντρα στο πρώτο δοκάρι και ο επερχόμενος Ματουιντί εκτέλεσε τον Όμπλακ για το 0-2.

Στο 69’ η Ατλέτικο βρήκε τον τρόπο ν’ απαντήσει σε 2-1, μετά από στημένη φάση και τον Χιμένες να παίρνει την πρώτη κεφαλιά, για να έρθει από κοντά ο Σάβιτς και να μειώσει σε 1-2 με μία δεύτερη. Στο 82’ ο Σζέσζνι θα κάνει φοβερή επέμβαση σουτ του Βιτόλο, ενώ στο επόμενο λεπτό οι Ισπανοί ζήτησαν χέρι του Μπονούτσι σε διώξιμο του Ντε Λιχτ, αλλά ο Ντάνι Μακέλιε έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Τελικά στο 90’ η Ατλέτικο θα βρει τον δρόμο για την ισοφάριση με τον Ερέρα με κεφαλιά μετά από έξοχη εκτέλεση κόρνερ του Τρίπιερ.

Στις καθυστερήσεις ο Ρονάλντο λίγο έλειψε να χαρίσει τελικά τη νίκη στη «βέκια σινιόρα» με ατομική προσπάθεια, αλλά το δεξί του σουτ έφυγε έξω.

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ – ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΜΟΣΧΑΣ 1-2

Οι Ρώσοι κράτησαν μακριά στα πρώτα στάδια του αγώνα τους Γερμανούς μακριά από την εστία τους, με τον Χάβερτζ να έχει μια προσπάθεια που εξουδετέρωσε ο Γκιγιέρμε στο 8ο λεπτό. Στο 16ο λεπτό ο Κριχόβιακ άνοιξε το σκορ καθώς αξιοποίησε με τον ιδανικότερο τρόπο την πάσα του Ζοάο Μάριο, ωστόσο η ομάδα της ασπιρίνης κατόρθωσε ν’ απαντήσει άμεσα με το αυτογκόλ του Χέβεντες σε μια φάση που προσπάθησε να απομακρύνει το σουτ του Αράνγκις στο 25΄.

Οι Γερμανοί ωστόσο συνέχισαν τα τραγικά τους λάθη στην άμυνα και από ένα δώρο του Χραντέτσκι που απομάκρυνε λανθασμένα, ο Μπαρίνοφ από πολύ μακριά τον βρήκε τελείως εκτός θέσης και με μακρινό σουτ έδωσε ξανά το προβάδισμα στους «σιδηροδρομικούς» για το 1-2 στο 37ο λεπτό.

Στο 49’ ο Χάβερτζ από γύρισμα του Μπελαραμπί θα χάσει με κεφαλιά την ευκαιρία να ισοφαρίσει, ενώ στο 53’ ο Αλάριο θα δει τον Γκιγιέρμε να επεμβαίνει στην προσπάθεια του. Στο 64’ ήταν η σειρά του Βόλαντ ν’ απειλήσει, αλλά ο πορτιέρε της Λοκομοτίβ επενέβη και πάλι. Στο 81’ ο Μπελαραμπί θα σταματήσει πάλι πάνω στον φοβερό Γκιγιέρμε που κράτησε το προβάδισμα για τους «σιδηροδρομικούς».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube