Το τρίτο εξώφυλλο στο περιοδικό Vogue, μέσα σε επτά χρόνια, έκανε η Michelle Obama, ποζάροντας σε έναν καταπράσινο κήπο και φορώντας ένα λευκό φόρεμα της σχεδιάστριας, Καρολίνα Χερέρα.



Η απερχόμενη Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ μιλάει για τη ζωή στον Λευκό Οίκο και κάνει έναν απολογισμό του έργου της. Όπως τονίζει στη Vogue, είναι περήφανη για την κληρονομιά που αφήνει, λέγοντας: «Θα μπορούσα να έχω σπαταλήσει οκτώ χρόνια χωρίς να έχω κάνει τίποτακαι μέχρι ενός σημείου, θα ήταν μια χαρά. Θα μπορούσα να έχω επικεντρωθεί στα λουλούδια,στη διακόσμηση, στη ψυχαγωγία. Επειδή οποιαδήποτε Πρώτη Κυρία, δικαιωματικά, έχει τη δυνατότητα να καθορίσει το ρόλο της. Δεν υπάρχει καμία νομοθετική αρχή (που να τη δεσμεύει), δεν έχει εκλεγεί. Και αυτό είναι ένα υπέροχο δώρο της ελευθερίας».

Ο Μπαράκ Ομπάμα, μιλώντας στο περιοδικό τονίζει ότι η Μισέλ ποτέ δεν ζήτησε να γίνει «η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ». «Ποτέ δεν ζήτησε να γίνει η Πρώτη Κυρία, όπως άλλες σύζυγοι πολιτικών, έτσι και σε εκείνη ο ρόλος ΄΄καρφώθηκε '' επάνω της. Αλλά πάντα γνώριζα ότι θα ήταν απίστευτη σ’ αυτό και θα άφηνε τη δική της μοναδική σφραγίδα σε αυτόν τον ρόλο. Και αυτό γιατί η Μισέλ είναι αυτό που βλέπετε- η πανέξυπνη, αστεία, γενναιόδωρη γυναίκα- που για κάποιο λόγο συμφώνησε να με παντρευτεί. Νομίζω ότι οι άνθρωποι την συμπαθούν γιατί βλέπουν τους εαυτούς τους σε αυτήν. Μία αφοσιωμένη μαμά, μία καλή φίλη, ένα πρόσωπο που δεν διστάζει να διασκεδάζει κατά διαστήματα».



Θα της λείψει ο Λευκός Οίκος; «Ξέρεις, είναι κάποιες στιγμές. Όταν κοιτάζω το Σάουθ Λόουν και το μνημείο της Ουάσινγκτον, είναι τόσο όμορφα. Και κάτι τέτοιες στιγμές, σκέφτομαι ότι θα μου λείψει να ξυπνάω εδώ, να έχω πρόσβαση εδώ ό,τι ώρα θέλω... Αλλά από την άλλη πλευρά, ήρθε η ώρα! Νομίζω ότι η δημοκρατία μας το έχει πολύ σωστά: Δύο θητείες, οχτώ χρόνια. Είναι αρκετό. Γιατί είναι πολύ σημαντικό να έχεις το ένα πόδι στην πραγματικότητα όταν έχεις πρόσβαση σε τόσο μεγάλη εξουσία. Η φύση του να ζεις στον Λευκό Οίκο είναι πιο κοντά στην απομόνωση Αλλα πιστεύω ο Μπαράκ και εγώ - επειδή είμαστε και πεισματάρηδες- προσπαθήσαμε να διατηρηθεί κάποια ομαλότητα, κυρίως λόγω της ηλικίας των παιδιών μας»,απάντησε.

Στην ίδια συνέντευξη μίλησε για την ευθύνη που ένιωσε ως Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, απέναντι στα παιδιά: «Τα παιδιά μας παρακολουθούν. Το βιώνω κάθε μέρα αυτό. ''Κρέμονται΄΄από την κάθε λέξη μου, κοιτάζουν τι φοράω, ακούν τι λέω. Γράφουν για εμάς. Ερχονται και μας λένε: 'Ντύθηκα όπως εσύ στο Halloween».

Πηγή: protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube