H Nasa ετοιμάζεται να στείλει την πρώτη γυναίκα στο φεγγάρι το 2024. Το πρόγραμμα Artemis που ονομάστηκε έτσι από την θεά της μυθολογίας η οποία ήταν δίδυμη αδελφή του Απόλλωνα (Apollo 11) πρόκειται να στείλει την πρώτη γυναίκα αλλά όπως φαίνεται μαζί της θα είναι και ένας άντρας.

H τελευταία φορά που άνθρωπος ήταν στο φεγγάρι ήταν το 1972 ενώ η πρώτη φορά που κάποιος πάτησε στο φεγγάρι ήταν το 1969 με την αποστολή Apollo 11.

Πριν από 3 χρόνια το 2017 ο Αμερικάνος πρόεδρος Donald Trump υπέγραψε το σχετικό σύμφωνο Space Policy Directive 1, καλώντας τη NASA, να στείλει ανθρώπους στην σελήνη «για μακροχρόνια εξερεύνηση, χρήση και αποστολές σε άλλους πλανήτες».

Μέχρι το 2021 αναμένεται να εκτοξευθεί πιλοτικά η αποστολή Artemis I κάνοντας δοκιμαστικές πτήσεις γύρο από το φεγγάρι χωρίς όμως αστροναύτες. Όταν τελικά απογειωθεί κανονικά η αποστολή λέγεται ότι οι αστροναύτες πρόκειται να φοράνε μοντέρνες στολές και θα διεξάγουν ένα «φάσμα επιστημονικών πειραμάτων κατά τη διάρκεια σχεδόν επτά ημερών» στο οποίο θα αναζητήσουν πόρους όπως νερό.

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ο Σερ Πάτρικ Στιούαρτ, ο θρυλικός ηθοποιός του Star Trek και των X-Men, πέθανε σε ηλικία 86 ετών

Προφυλακίστηκε ο «Mr Χωριάτικο» – Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

Υπόθεση Χωριάτικο: Προφυλακίστηκαν τρεις από τους επτά κατηγορούμενους

ΟΠΕΚΑ: Αύριο η πληρωμή 187,7 εκατ. ευρώ σε 587.789 δικαιούχους - Όλα τα επιδόματα

Δεμένα τα πλοία την Παρασκευή σε μεγάλα λιμάνια της χώρας – 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις

Βουλή: Αντιπαράθεση Βελόπουλου - Γεωργιάδη για το «πόθεν έσχες» των βουλευτών

Ο Νετανιάχου καταγγέλλει παρέμβαση Τουρκίας και Κατάρ στις ισραηλινές εκλογές - Ενεργοποιήθηκε η Σιν Μπετ

Κατάρρευση κτίσματος στον Κολωνό - Έρευνες Πυροσβεστικής και ΕΛ.ΑΣ για τυχόν άτομα στο εσωτερικό

Νεκρή η γυναίκα που παρασύρθηκε από λεωφορείο στη Βουλιαγμένης στο ύψος της Βούλας

Υπόθεση «Χωριάτικο»: Ξεκίνησαν οι απολογίες των κατηγορουμένων - Στον ανακριτή και ο ιδιοκτήτης