Ο Ιταλός Τζιανλούκα Ρόκι είναι ο εκλεκτός της UEFA για να διαιτητεύσει τον φετινό τελικό του Champions League, σύμφωνα με την ιταλική «Corriere Dello Sport».

Ο 46χρονος διαιτητής είναι αναμφισβήτητα μια από τις κορυφαίες «σφυρίχτρες» των τελευταίων ετών και στη Νιόν τον εμπιστεύονται απόλυτα για τους μεγάλους αγώνες.

Έτσι θα ήθελαν να είναι ο «άρχων» του φετινού τελικού που θα διεξαχθεί στις 30 Μαΐου στο στάδιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης. Προϋπόθεση γι΄αυτό αποτελεί, βέβαια, να μην συμμετάσχει σε αυτόν κάποια ιταλική ομάδα.

Ο έμπειρος διαιτητής έχει εκφράσει την πρόθεσή του να αποσυρθεί στο τέλος της τρέχουσας σεζόν. Ωστόσο στην UEFA θα επιθυμούσαν να αναβάλει για λίγο την «συνταξιοδότησή» του, προκειμένου να σφυρίξει και στους αγώνες του Euro 2020. Μένει να φανεί στο προσεχές διάστημα αν θα καταφέρουν να τον πείσουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιταλός διαιτητής ήταν αυτός που διηύθυνε τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Τότεναμ για την πρεμιέρα του Champions League.

Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μαούτσος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Το «Στάμφορντ Μπριζ» γίνεται… Νέα Φιλαδέλφεια: Εξαντλήθηκαν τα 6.000 εισιτήρια για το ματς με τη Σαχτάρ!

«Κιτρινόμαυρη» τρέλα: Εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγες ώρες πάνω από 4.500 εισιτήρια για το ματς με τη Σαχτάρ στο Λονδίνο!

ΑΕΚ: Τα εισιτήρια του αγώνα με τη Σαχτάρ στο Λονδίνο

Το σεντόνι και το φάουλ-ποίημα του Μαρίν: Η παρακάμερα από τη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ στην πρεμιέρα του Champions League

Σρνα: «Ελπίζουμε ότι θα υπάρχουν πολλοί Ουκρανοί στο γήπεδο στον αγώνα με την ΑΕΚ»

MVP της 1ης αγωνιστικής του Champions League ο Φεράν Τόρες - Ποιοι μπήκαν στην καλύτερη ενδεκάδα

WhoScored: Στην κορυφαία 11άδας της πρεμιέρα του Champions League ο Ρότα!

Έμεινε... παγωτό ο Μπράουν όταν ενημερώθηκε ότι ο προπονητής του παραιτήθηκε

Έβρεξε ξανά... γκολ: Όλα τα τέρματα στην τρίτη ημέρα της πρεμιέρας του Champions League!

Το πανόραμα της τρίτης ημέρας της πρεμιέρας του Champions League: Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία