Μετά τον Κεραυνό Ρεθύμνου, την Ενωση Ατρομήτου Ρεθυμνιακού και τον Ερμή Ζωνιανών, η Επισκοπή είναι ο τέταρτος αντίπαλος για την ΑΕΚ που αντιμετωπίζει από το Ρέθυμνο. Ο μέχρι στιγμής απολογισμός του «Δικεφάλου» απέναντι σε ομάδες από τη συγκεκριμένη περιοχή της Κρήτης είναι τρεις νίκες και μία ισοπαλία.

Η ενημέρωση της «Ένωσης»

Η ομάδα που επισκέπτεται αύριο το ΟΑΚΑ, η Επισκοπή, δεν έχει βρεθεί άλλη φορά αντιμέτωπη με την ΑΕΚ. Και πώς να έχει βρεθεί, αφού οι δύο ομάδες ανήκαν παραδοσιακά σε δύο εντελώς διαφορετικούς κόσμους. Είναι και αυτή άλλη μία από τις... νέες γνωριμίες που έχει κάνει η ΑΕΚ σε αυτή τη διετία της αναμονής μέχρι την επάνοδο στα σαλόνια του ποδοσφαίρου.



Γενικά ο νομός Ρεθύμνου δεν ήταν συνήθης προορισμός για την ΑΕΚ, αφού οι ομάδες του δεν είχαν φτάσει ποτέ στη μεγάλη κατηγορία. Κι όμως, η Επισκοπή είναι η τέταρτη αντίπαλος από τη συγκεκριμένη γωνιά της Κρήτης που θα βρει μπροστά της η «Ενωση», μετά τον Κεραυνό Ρεθύμνου, την Ενωση Ατρομήτου Ρεθυμνιακού και τον Ερμή Ζωνιανών.

Η πρώτη επαφή της ΑΕΚ με το ρεθυμνιακό ποδόσφαιρο σε επίσημο αγώνα ήταν για το Κύπελλο Ελλάδας. Στις 20 Ιανουαρίου 1952 νίκησε 6-0 τον Κεραυνό στο Ρέθυμνο με τρία γκολ του Γιάννη Κανάκη, δύο του Ηλία Παπαγεωργίου και ένα (από τα τελευταία της μεγάλης καριέρας) του Κλεάνθη Μαρόπουλου.

Σχεδόν σαράντα χρόνια μετά, στις 11/9/1991 και πάλι για το Κύπελλο, η ΑΕΚ βρέθηκε ξανά στο Ρέθυμνο για έναν αγώνα που έκρυβε κινδύνους, αλλά διεκπεραιώθηκε επιτυχώς. Στον τελευταίο ιστορικά αγώνα που η ΑΕΚ έπαιξε σε ξερό γήπεδο (ακόμα επιτρεπόταν σε ομάδες Γ' Εθνικής) αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Ενωση Ατρομήτου Ρεθυνιακού (ΕΑΡ) και προκρίθηκε από τον όμιλο της α΄φάσης του Κυπέλλου. Με ήττα θα έμενε έξω και βρέθηκε μάλιστα να χάνει 1-0 με εκτέλεση πέναλτι του πρώην παίκτη της Δημήτρη Πήττα στο 35'. Ο Γιώργος Κούτουλας ισοφάρισε με κεφαλιά στο 39' και η ΑΕΚ πέρασε.

Τελευταία επαφή με το ρεθυμνιακό ποδόσφαιρο ήταν οι δύο περσινοί αγώνες με τον Ερμή Ζωνιανών για τη Football League 2. Δύο νίκες για την ΑΕΚ με 3-0 στο ΟΑΚΑ (Πόποβιτς, Ανάκογλου και Τσεβάς τα γκολ) και 2-0 στο ΔΑΚ Γάλλου, με σκόρερ τον Ράμα.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Πανζουρλισμός στη φιέστα της Καλαμάτας για την άνοδο - Σήκωσε την κούπα και ανακοίνωσε πριμ 200.000 ευρώ ο Πρασσάς!

Πήρε… εξάποντο το Αιγάλεω, στο +4 Athens Kallithea και Ελλάς Σύρου - Πάρτι ανόδου με νίκη για την Καλαμάτα!

Το 1-0 της Καλαμάτας και οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στο ματς - φιέστα

Στην Καλαμάτα Σαμαράς, Καρυπίδης και Χαρίτσης για τη φιέστα ανόδου

Δεκάδες καπνογόνα στον μώλο της Καλαμάτας πριν από τη φιέστα ανόδου της Μαύρης Θύελλας - Βίντεο του sport-fm.gr

Νίκες παραμονής για Νέστο και ΠΑΟΚ Β - Βύθισε και άλλο τον ΠΑΣ ο Καμπανιακός

Super League 2: Μάχες επιβίωσης σε Χανιά, Ηλιούπολη και Χρυσούπολη

Super League 2: ΔΣ μέσω τηλεδιάσκεψης - Τα θέματα που θα συζητηθούν

Άλλαξε την απόφασή του ο Σπηλιώτης - Ανέβαλε τα ματς στο τοπικό Μεσσηνίας ελέω της φιέστας της Καλαμάτας!

Βέλη της Καλαμάτας στον πρόεδρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας: «Βρήκε τον τρόπο να μην διευκολύνει τον κόσμο σε ημέρα γιορτής»

TAGS: A.E.K.