Αναγνώριση (και) από την πατρίδα του έλαβε ο Μανόλο Χιμένεθ για τα επιτεύγματά του στην ΑΕΚ.

Με αφορμή το μεγάλο διπλό στην Τούμπα, η ισπανική εφημερίδα «AS» εξύμνησε την πορεία του Ανδαλουσιανού στη δεύτερη θητεία του στην «Ένωση».

Σε εκτενές αφιέρωμα λοιπόν που φιλοξενήθηκε στην ηλεκτρονική της έκδοση, εξιστορεί το πώς «ανέλαβε μια ομάδα σε κακή κατάσταση, εκτός Ευρώπης και με πολλούς εσωτερικούς τριγμούς και έφτασε στο σημείο να έχει προβάδισμα για το Champions League».


Αναλυτικά το δημοσίευμα

«O Ισπανός προπονητής ήρθε στον σύλλογο τον Ιανουάριο, έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της ομάδας του στο Europa League και τώρα στοχεύει στο να προκριθεί στο Champions League. Οδηγεί την κούρσα των πλέι οφ μετά την εκτός έδρας νίκη επί του ΠΑΟΚ.

Όταν ο Μανόλο Χιμένεθ πήγε στην ΑΕΚ τον Ιανουάριο, κανένας στον ελληνικό σύλλογο δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι αυτή τη στιγμή θα έδινε τη μάχη του για να προκριθεί στο Champions League. Πήγε σε μια ομάδα ευρισκόμενη σε κακή κατάσταση, εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων και με πολλούς εσωτερικούς τριγμούς. Σχεδόν πέντε μήνες αργότερα, έχει ήδη προκριθεί στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου (μίνιμουμ στο Europa League) και συμμετέχει στα πλέι οφ που μπορούν να την οδηγήσουν στο Champions League.

Τα πλέι οφ ξεκίνησαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και η ΑΕΚ έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα. Νίκησε μέσα στην δύσκολη έδρα του ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη (0-1), με γκολ του Ντίντακ Βιλά, του μοναδικού Ισπανού ποδοσφαιριστή ο οποίος αγωνίζεται αυτή την σεζόν στον αθηναϊκό σύλλογο. Αυτή η νίκη, μαζί με την ισοπαλία μεταξύ Παναθηναϊκού και Πανιωνίου, κάνει την ομάδα του Χιμένεθ να προηγείται στη βαθμολογία των πλέι οφ με τρεις βαθμούς.

Ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς. Τα πλέι οφ έχουν ένα σύστημα διεξαγωγής “όλοι εναντίον όλων δύο φορές” (συμμετέχουν οι ομάδες από την δεύτερη μέχρι την πέμπτη θέση της βαθμολογίας της κανονικής διάρκειας του ελληνικού πρωταθλήματος, δηλαδή ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος και ΑΕΚ) και τελειώνει στις 31 Μαΐου, οπότε θα μάθουμε ποια ομάδα θα συνοδεύσει τον Ολυμπιακό στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Ακόμα κι αν δεν προκριθεί τελικά στο Champions League, ο Μανόλο Χιμένεθ έχει διαπρέψει ξανά με την ΑΕΚ. Όπως το 2010, όταν κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας και προκρίθηκε στους ομίλους του Europa League. Αυτή την σεζόν έχασε ήδη το Κύπελλο (ηττήθηκε με 2-1 στον τελικό από τον ΠΑΟΚ), αλλά μπορεί να προκριθεί στο Champions League. Προς το παρόν, την Τετάρτη υποδέχεται τον Πανιώνιο. Μια νέα νίκη θα φέρει την ΑΕΚ κοντά στον μεγάλο της στόχο, αν και θα συμμετάσχει στην προκριματική φάση του».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Θύρα 1: «Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και η ΑΕΛ ποτέ»

Πανσερραϊκός: Έσπασε το αρνητικό σερί στο Αγρίνιο και «τρέχει» 8/9 αήττητο με ρεκόρ επιβίωσης

Άρης: Έσπασε το «φράγμα» των 2+ γκολ μετά από έναν χρόνο

Ολυμπιακός: Από την πτώση στα ντέρμπι στο 2-0 της Λεωφόρου

ΑΕΚ: «Βασίλισσα» των ντέρμπι με αριθμούς – Το σερί που τη φέρνει αγκαλιά με τον τίτλο

ΠΑΟΚ: Στα «ασπρόμαυρα» η Θεσσαλονίκη για τα 100 χρόνια

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για την παράσταση τίτλου της ΑΕΚ και το σημαντικό «διπλό» του Ολυμπιακού στη Λεωφόρο

Αθανασίου: «Ακόμη χειρότερες από την εικόνα είναι οι δηλώσεις του Μπενίτεθ - Υπάρχει έλλειψη κατανόησης της κατάστασης»

Το ποστάρισμα του ΠΑΟΚ για τα γενέθλια: «Τέσσερα γράμματα, ένα έμβλημα, μία ιδέα - 100 χρόνια ασπρόμαυρης μαγείας»

Μπενίτεθ: «Aυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει ρεαλιστικός στόχος - Πρέπει να δώσω κίνητρο στην ομάδα ενόψει των επόμενων ματς»

TAGS: A.E.K.