Ευθεία απειλή για απαγωγή των «8» Τούρκων στρατιωτικών εξαπέλυσε η Αγκυρα μετά την απελευθέρωση και των τελευταίων τεσσάρων εξ αυτών, λόγω παρέλευσης του δεκαοκταμήνου, που αποτελεί το ανώτατο όριο προφυλάκισης.

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ σήμερα το απόγευμα μετά το υπουργικό συμβούλιο σε συνέντευξη εφ όλης της ύλης αναφέρθηκε και στην αποφυλάκιση των 4 εκ των 8 Τούρκων στρατιωτικών που ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα αφού διέφυγαν την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος με ελικόπτερο.

«H Ελλάδα που έχει υποφέρει από πραξικοπήματα υποστηρίζει και υποθάλπει τους πραξικοπηματίες της οργάνωσης του Γκιουλέν . Αυτό δεν μπορούμε να το αποδεχθούμε» τόνισε.

Εσπευσε δε να επιτεθεί κατά του Αλέξη Τσίπρα: «Με κάποιες δηλώσεις που είχε κάνει στην Eλλάδα ο κύριος πρωθυπουργός της, αμέσως μετά το πραξικόπημα, είχαμε ένα θετικό κλίμα ότι αυτοί θα εκδοθούν στην Τουρκία. Ομολογουμένως είχαμε ελπίδες. Σκεφθήκαμε ότι ο κ. Τσίπρας κρατάει τον λόγο του, ότι είναι λόγος ανδρός. Αλλά στην πορεία είδαμε ότι με την ενεργοποίηση των δικαστικών μηχανισμών αυτοί οι πραξικοπηματίες δεν εκδόθηκαν». είπε.

«Θα τους βρούμε και θα τους πακετάρουμε!»

Ο Μποζντάγ συνέχισε λέγοντας πως μπορεί η Eλλάδα να μην τους εξέδωσε ή ακόμη να τους εξασφαλίσει και άλλες δυνατότητες και σωματοφύλακες και πρόσθεσε:

«Μπορεί να τους υποθάλπει όπως κάνουν και κάποιες άλλες χώρες. Ότι και να κάνουν είναι καθήκον μας να βρούμε εκείνους τους πραξικοπηματίες στρατιώτες της οργάνωσης του Γκιουλέν, να τους πακετάρουμε και να τους φέρουμε στην Τουρκία. Όπου και να πάνε».

Απελευθερώθηκαν και οι τελευταίοι 4

Οπως έγινε γνωστό, στα τέλη Μαΐου απελευθερώθηκαν και οι τελευταίοι τέσσερις Τούρκοι αξιωματικοί που κρατούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού.

Και οι 8 αξιωματικοί που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, τον Ιούλιο του 2016, βρίσκονται σε οίκημα εντός Αττικής κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, υπό τον φόβο απαγωγής τους με στόχο να βρεθούν πίσω στην Τουρκία.

Η απελευθέρωση των αξιωματικών έρχεται μετά την απόφαση του ΣτΕ με την οποία απορρίφθηκε η προσφυγή του υπουργείου μεταναστευτικής πολίτικης.

Αυτό που αναμένουν είναι να τους χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να μπορέσουν να ταξιδέψουν σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ, εφόσον το επιθυμούν.

Πηγή: iefimerida.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κρακοβία: Στο όχημά του δράστη εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά

Λασίθι: Ανθρώπινη σορός εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της νήσου Χρυσή

Τουλάχιστον 5 νεκροί από πυροβολισμούς στην Κρακοβία - Συνελήφθη ο δράστης

«Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»: Αντίδραση της Αθήνας στη δήλωση Φιντάν

Φοροδιαφυγή-μαμούθ με αχυρανθρώπους σε κέντρα - 18 συλλήψεις - Ομολόγησε γνωστός ηθοποιός-μοντέλο

Θάνατος Μαζωνάκη: Στο επίκεντρο η γυναίκα που προμήθευε τα φάρμακα αναισθησίας

Φιντάν στον ΣΚΑΪ για NAVTEX: «Όλα είναι φυσιολογικά, όλα είναι καλά» - «Λύθηκε το πρόβλημα»

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σαββατοκύριακο λόγω του 43ου Αυθεντικού Μαραθώνιου Αθήνας - Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Έτοιμο για απόπλου το ερευνητικό σκάφος Abeille Marengo από το Ηράκλειο - Εκνευρισμός στην Άγκυρα

«Κουμπαράς» έως €2.400 τον χρόνο για κάθε παιδί - Ποιοι οι δικαιούχοι, πώς λειτουργεί, ποιες εισφορές προστατεύονται