Απάντηση στην τοποθέτηση του Γιάννη Ανδριανού, σχετικά με την προθεσμία για τις προτάσεις για το νέο αθλητικό νόμο έδωσε η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τόνισε πως έχει πάρει παράταση ενός μήνα, μετά και το σχετικό αίτημα και της ΕΟΕ και όχι 15 ημερών, όπως ανέφερε ο Υφυπουργός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή τοποθέτηση του κ. Ανδριανού για τον υπό διαβούλευση νέο αθλητικό νόμο («… ουσιαστικά απομένει η κατάθεση προτάσεων κάποιων αθλητικών φορέων – για παράδειγμα της ΕΠΟ, η οποία έχει ζητήσει και πήρε προθεσμία 15 ημερών για να καταθέσει τις προτάσεις της…»), από την Ομοσπονδία διευκρινίζεται ότι:

Κατά την τελευταία σύσκεψη για τον νέο αθλητικό νόμο στην οποία συμμετείχε η ΕΠΟ, προθεσμία ενός μήνα για την κατάθεση των παρατηρήσεων/προτάσεών της ζήτησε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, την οποία και έλαβε.

Δεδομένης της παράτασης της προθεσμίας για την κατάθεση των προτάσεων της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η ΕΠΟ ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη ότι θα κάνει χρήση του ανάλογου χρονικού διαστήματος, προφανώς διότι ήταν χρήσιμο να οργανώσει τις δικές της προτάσεις. Οι εκπρόσωποι του υπουργείου στη σύσκεψη, λοιπόν, μάλλον παρείχαν εσφαλμένη ενημέρωση προς τον κ. Ανδριανό, με συνέπεια να επικαλεστεί, ατυχώς, ο Υφυπουργός το παράδειγμα της ΕΠΟ.

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να καταστεί απολύτως σαφές ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν έχει καμία πρόθεση ούτε να παρατείνει το διάστημα προεργασίας του νέου αθλητικού νόμου ούτε, ασφαλώς, να καθυστερήσει την ψήφισή του. Αντιθέτως, η αντιπροσωπεία της ΕΠΟ προσήλθε στην τελευταία σύσκεψη καθόλα προετοιμασμένη και, επ’ ευκαιρία της προθεσμίας προς την ΕΟΕ, αναπροσαρμόστηκε στα νέα χρονικά περιθώρια.

Συνοψίζοντας, διευκρινίζουμε ότι η ΕΠΟ θα καταθέσει τις προτάσεις της για όλα τα θέματα που δεν εμπίπτουν στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, το οποίο προσδιορίζεται λεπτομερώς στο Καταστατικό και στους Κανονισμούς της Ομοσπονδίας, στα αντίστοιχα των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών, καθώς επίσης στον εν ισχύ νόμο
».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Επίδειξη δύναμης και πρωτιά για τη Σενεγάλη - Στους «16» και η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό με το Μπενίν

Έμεινε εκτός αποστολής στο ματς της Νιγηρίας λόγω προβλήματος στον μηρό ο Ντέσερς

Τα βάζει και… κατά λάθος: Σκόραρε με την πλάτη και έφτασε τα 957 γκολ ο Κριστιάνο!

Στους «16» ως πρώτη με τριάρα η Νιγηρία του βασικού Ονιεμάετσι - Το «Χ» βόλεψε Τυνησία και Τανζανία για την πρόκριση!

Επιστροφή στις ρίζες για τον Ζιλ Κουντέ: Έπαιξε ποδόσφαιρο σε χωμάτινο γήπεδο με παιδιά στο Μπενίν!

Ύμνοι Ντελ Μπόσκε για Μέσι: «Είδα Πελέ και Μαραντόνα, όμως αυτός είναι ο σπουδαιότερος-Τον ήθελα στην Ισπανία, αλλά…»

Σε φοβερή κατάσταση ο Κουλούρης, σκόραρε σε τρίτο σερί ματς!

«Ζαλίζει» η συλλογή από τρόπαια και ενθύμια του Ριβάλντο

Ο Ινφαντίνο προανήγγειλε αλλαγές στο οφσάιντ και δικαιολόγησε τις υψηλές τιμές στα εισιτήρια του Μουντιάλ

Σιγά μην σταματήσει: Ο Μιούρα στα 58 του βρήκε νέα ομάδα