Η Αργεντινή παρέλαβε χθες Δευτέρα, φορτίο με 732.500 δόσεις του Sputnik-V, του ρωσικού εμβολίου για τον νέο κορωνοϊό, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, με την ποσότητα του σκευάσματος -το ανέπτυξε το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια- που έχει φτάσει στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, να ανέρχεται τα 2,47 εκατ. δόσεις μέχρι σήμερα.

Η παρτίδα του εμβολίου, το οποίο χορηγείται σε δύο δόσεις, έφτασε με αεροσκάφος που είχε αναχωρήσει από τη Μόσχα και προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Εσέισα, στα προάστια του Μπουένος Άιρες.

Οι Αρχές της Αργεντινής έχουν εξάλλου παραλάβει 1 εκατ. δόσεις του προϊόντος της κινεζικής φαρμακευτικής βιομηχανίας Sinopharm για τον νέο κορωνοϊό, καθώς και 580.000 δόσεις του Covishield (στην ουσία του εμβολίου που ανέπτυξαν η AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης), που παράγεται στην Ινδία από το Serum Institute of India (SII), τον μεγαλύτερο παραγωγό εμβολίων στον κόσμο.

Μέχρι σήμερα η χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει καταγράψει πάνω από 52.000 θανάτους εξαιτίας του COVID-19 επί συνόλου 2,1 εκατ. κρουσμάτων του SARS-CoV-2.

Στο κράτος των περίπου 45 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν εμβολιαστεί περίπου 1,1 εκατ. άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Συνελήφθη στο Μαρόκο ο αρχηγός μεγάλου κυκλώματος διακίνησης χασίς – Κατασχέθηκαν σχεδόν 11 τόνοι ναρκωτικών

Βασίλης Παπακωνσταντίνου: Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του;

Τραγωδία στον Πύργο Ηλείας: Νεκρή 55χρονη και τρεις τραυματίες σε μετωπική σύγκρουση ΙΧ - Δείτε βίντεο, φωτογραφίες

Φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή στη γυναίκα που κατήγγειλε τον Πέτρο Φιλιππίδη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση

Πώς θα λειτουργήσουν μετρό και τραμ την 28η Οκτωβρίου

Δίκη για τα Τέμπη: Εισαγγελική πρόταση για τα έγγραφα της Κομισιόν και επιφύλαξη για τους γενικούς γραμματείς

Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο στα Εξάρχεια: Στο σημείο κλιμάκιο ΤΕΕΜ

Pizza Fan - Χωριάτικο: Διασυνδέσεις των δραστών με ελεγκτικές υπηρεσίες - «Προειδοποιημένο» το κύκλωμα

Εντοπίστηκαν 18 κιλά κοκαΐνης σε όχημα στο λιμάνι του Λαυρίου - Συνελήφθη 43χρονος

Πτώση ατόμου από πεζογέφυρα στον σταθμό ηλεκτρικού Αγίου Νικολάου