· Όποιος περίμενε ότι εφτά μήνες μετά από τον τραυματισμό του στους χιαστούς, ο Φορτούνης θα έμπαινε αλλαγή με τον Ατρόμητο και θα έκανε τα πάντα καλά και θα έπαιρνε το παιχνίδι μόνος του, προφανώς δεν έχει αίσθηση της πραγματικότητας.

· Βλέπουμε τι τραβάει ο Λάζαρος, ενώ ας κοιτάξουμε τη διαφορά απόδοσης σε σχέση με πέρσι, μετά τους χιαστούς, τόσο του Μαουρίτσιο, που μάλιστα έχει γυρίσει από τέλη Σεπτέμβρη, όσο και του Βιεϊρίνια, που έχει γυρίσει από τις 20 Οκτώβρη και τον «κρατάνε» τα καλά «στημένα» του, τα φάουλ και τα πέναλτι.

· Ο Φορτούνης έπαιξε μέσα Γενάρη για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του. Σιγά σιγά, πρώτα αλλαγή με την Καλαμάτα στο Κύπελλο, μετά πέντε λεπτά με την ΑΕΚ, 20’ με την Ξάνθη, ένα 90λεπτο στο "κωλογήπεδο" στη Λαμία και την Κυριακή μπήκε άρον άρον από το 17’ στο Περιστέρι στη θέση του Σουντανί. Πώς πήγε σε αυτό το πρώτο ουσιαστικά παιχνίδι στο οποίο μπορεί να κριθεί γιατί ήταν και δύσκολο, αλλά κι έπαιξε αρκετά; Εγώ δεν θα τον χαρακτήριζα καλό η, κακό. Θα τον έλεγα άτυχο!

· Άτυχο γιατί αυτές οι τρεις-τέσσερις πραγματικά καλές πάσες που έβγαλε για ευκαιρίες, για γκολ, πέρασαν όλες αναξιοποίητες.

Ο Ομάρ αστόχησε από ιδανική θέση-κατ΄ αρχάς έκανε λάθος που σούταρε με το κακό του πόδι, το αριστερό, ενώ θα μπορούσε να πασάρει είτε αριστερά του στον Ελ Αραμπί, είτε στον Γκιγιέρμε, που έρχονταν από πίσω, επίσης μόνος.

Ο Χασάν αστόχησε στην κεφαλιά από κοντά.

Ο Τσιμίκας ενώ πέρασε λες κι ήταν…αόρατος από δύο αντίπαλους αμυντικούς, έχασε το κοντρόλ απέναντι από τον Μέγερι.

Ο δε Ελ Αραμπί από ευνοϊκή θέση για να σουτάρει, καθυστέρησε και τελικά ούτε πάσα δεν πρόλαβε να περάσει στον Γκιγιέρμε.

· Μία από αυτές τις φάσεις να γίνονταν γκολ και να είχε προηγηθεί ο Ολυμπιακός, τώρα θα λέγαμε για το μαγικό πόδι του Φορτούνη, που έδωσε την ασίστ στον Ομάρ η, στον Χασάν η, στον Τσιμίκα η, στον Ελ Αραμπί και ήρθε έτσι το τρίποντο. Ό,τι λέμε για τον Βαλμπουενά, με την πάσα στον Χασάν, που έκανε το γκολ...

· Αυτό ήταν το ένα που μου άρεσε στον Φορτούνη. Το δεύτερο ότι έστω λιγότερο σε σχέση με το παρελθόν πάτησε περιοχή κι απείλησε. Θα μπορούσε εκεί στα μισά του β΄ ημιχρόνου να κάνει το γκολ, αλλά τον κόντραραν την κρίσιμη στιγμή πάνω στο σουτ. Κι είχε κι ένα δεύτερο σουτ, εκτός περιοχής, αλλά αρκετά άστοχο.

· Είχε κι άλλες καλές προσπάθειες, είτε με προσωπικές ενέργειες, είτε με πάσες προς τον Τσιμίκα, τον οποίο γενικά «βρίσκει» ωραία, αλλά κατά βάση το τρίτο που μου άρεσε από τον Φορτούνη ήταν η διάθεση του να συνεργαστεί με τον Βαλμπουενά. «Φακίρηδες» της μπάλας κι οι δύο, φαίνεται να έχουν καλή χημεία κι αυτό ακριβώς το στοιχείο μπορεί να κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό, που έχει να χειριστεί την απουσία τόσο του Ποντένσε, όσο και του Σουντανί…

· Παρεμπιπτόντως, καλό θα ήταν να αρχίσουν να μοιράζονται, όσο παίζουν μαζί, όπως συνέβη στο Περιστέρι, τις στημένες φάσεις. Όπως συνέβη προς το τέλος του ματς. Δεν έχει νόημα να τις παίρνει όλες ο Βαλμπουενά, όπως γινόταν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.

Ακόμη κι οι εκτελέσεις κόρνερ και φάουλ, μην νομίζετε ότι δεν θέλουν να είσαι όσο το δυνατόν πιο φρέσκος. Σκεφθείτε τον Γάλλο, που κάποια στιγμή πήγαινε δεξιά για να εκτελέσει κόρνερ, έδιωχνε η άμυνα σε νέο κόρνερ και πήγαινε κι αριστερά για να το ξανακτυπήσει. Κόπωση βγάζουν κι οι στατικές φάσεις, γι΄ αυτό καλύτερα είναι να τις μοιράζονται δύο, όταν κι οι δύο είναι καλοί.

Και για να είμαι ειλικρινής, δεν κατάλαβα γιατί σούταρε ένα φάουλ από πολύ καλή θέση ο Μπουχαλάκης, που δεν έχει σκοράρει ποτέ στην καριέρα του με απευθείας φάουλ, κάτι που αντιθέτως το έχουν κάνει κι ο Φορτούνης κι ο Βαλμπουενά. Από δε τη συγκεκριμένη θέση, νομίζω ότι ήταν καλύτερα να σούταρε ο Φορτούνης.

· Τέλος πάντων, σίγουρα δεν μου άρεσε από τον Φορτούνη, ότι ενώ μπήκε καλά στο παιχνίδι, στη συνέχεια χάθηκε για ένα μεγάλο διάστημα και στη συνέχεια σαν να ξαναμπήκε! Δεύτερον ότι κάνει λάθη. Κακές πάσες, όχι καλά τελειώματα. Τρίτον ότι χάνει αρκετά εύκολα την μπάλα. Κόβεται εύκολα σε κάποιες περιπτώσεις, δίνει αντεπιθέσεις στον αντίπαλο, δεν κερδίζει μονομαχίες.

· Επαναλαμβάνω, το περιμέναμε μετά από τόσους μήνες αποχή να μην τα κάνει όλα σωστά ο Φόρτου. Αλλά όταν κάνεις κριτική σε ένα παίκτη, καταγράφεις συν και πλην, δεν μπορείς να βλέπεις μόνο τα μεν η, μόνο τα δε. Κι ο διεθνής άσος νομίζω ότι τώρα που μπαίνει πλέον περισσότερο στο κόλπο κι είναι σχεδόν ένα μήνα που αρχίζει και παίζει, οφείλει να κάνει την αυτοκριτική του και να κοιτάζει πού πρέπει να βελτιώνεται, σταδιακά, αλλά σταθερά. Γιατί η εικόνα του στο Περιστέρι, είχε πράγματι αρκετές καλές στιγμές, αλλά είχε και κενά και κακές στιγμές.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube