H δεξιά κυβέρνηση της Αυστρίας σχεδιάζει την απαγόρευση της μαντίλας για τις μαθήτριες του νηπιαγωγείου και του δημοτικού, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό που θεωρεί ως απειλή για την αυστριακή κυρίαρχη κουλτούρα.

Η κίνηση αυτή είναι το τελευταίο μέτρο που στοχεύει τους μουσουλμάνους στη χώρα,όπως αναφέρει δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας «Der Standard». Το μέτρο αυτό αναμένεται να εφαρμοστεί από το καλοκαίρι,όπως αποκαλύπτει το επίμαχο δημοσίευμα.

«Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε ανάπτυξη παράλληλων κοινωνιών στην Αυστρία», είχε δηλώσει πριν από λίγες ώρες ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς στο αυστριακό κρατικό ραδιόφωνο «ORF».

Επισημαίνεται ότι, η Αυστρία δέχτηκε αιτούντες άσυλο που ξεπερνούν το 1% του πληθυσμού της κατά την περίοδο της κορύφωσης της μεταναστευτικής κρίσης,ένα ζήτημα που αξιοποίησαν οι Συντηρητικοί του Κουρτς για να επικρατήσουν στις περσινές εκλογές, υιοθετώντας σκληρή γραμμή.

Υπενθυμίζεται ότι, τον Ιανουάριο του 2017, ο κυβερνητικός συνασπισμός της χώρας αποφάσισε να απαγορεύσει τη μπούρκα και το νικάμπ σε δημόσια κτήρια,σε μία πολιτική και συμβολική κίνηση.

Παρόμοιες απαγορεύσεις έχουν νομοθετηθεί στη Γαλλία και στο Βέλγιο, ενώ μερική απαγόρευση έχει τεθεί σε ισχύ στην Ολλανδία.

Πηγή: Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καιρός: Βροχές, κρύο έως -2 βαθμούς και άνεμοι 7 μποφόρ – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Κηφισός: 68χρονη παρασύρθηκε από μοτοσικλετιστή της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. – Τραυματίστηκαν και οι δύο

Πολωνία: Τρεις νεκροί εντοπίστηκαν στο σπίτι του δράστη της επίθεσης στην Κρακοβία

Τραγωδία στον Σαρωνικό: Νεκρός 52χρονος ναυτικός μετά από πτώση στη θάλασσα

Ισραήλ: Ο Χέρτζογκ επέλεξε τον Γκάντι Άιζενκοτ, αντίπαλο του Νετανιάχου, για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Κρακοβία: Στο όχημά του δράστη εντοπίστηκαν όπλα και πυρομαχικά

Λασίθι: Ανθρώπινη σορός εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή βόρεια της νήσου Χρυσή

Τουλάχιστον 5 νεκροί από πυροβολισμούς στην Κρακοβία - Συνελήφθη ο δράστης

«Η εσωτερική διαχείριση από την Τουρκία δεν μας αφορά»: Αντίδραση της Αθήνας στη δήλωση Φιντάν

Φοροδιαφυγή-μαμούθ με αχυρανθρώπους σε κέντρα - 18 συλλήψεις - Ομολόγησε γνωστός ηθοποιός-μοντέλο