Μεγάλη έκπληξη για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη ζώνη της Αμερικής. Η Δομινικανή Δημοκρατία επικράτησε 87-79 των ΗΠΑ στην Καλιφόρνια και πλέον οι δύο ομάδες, αλλά και το Μεξικό (που πέρασε με 99-72 από τη Νικαράγουα) ισοβαθμούν στην πρώτη θέση του ομίλου με 2-1.

Παρά τις απουσίες παικτών όπως ο Φελίς, Μοντέρο και Ντουάρτε που παίζουν στην Ευρώπη, αλλά και των ΝΒΑερ Τάουνς και Τζόουνς-Γκαρσία, η ομάδα του Νέστορ Γκαρσία κυριάρχησε και έφτασε στη νίκη με κορυφαίο τον Γιασέλ Πέρες που είχε 20 πόντους, 10 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Για τις ΗΠΑ, που παρατάχθηκε χωρίς ΝΒΑερ και Ευρωπαίους, ο άλλοτε γκαρντ της ΑΕΚ Μπράντον Νάιτ είχε 20 πόντους, ενώ στους 9 έμεινε ο Τζέιμς Γουάιζμαν.



Ο Καναδάς έκανε το 3/3 περνώντας με 96-85 από το Πουέρτο Ρίκο με 35 πόντους και 9 ασίστ του Μάρκους Καρ και με 18 πόντους του Κάιλ Γουίλτζερ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube