Η κρίση στην Ανατολική Μεσόγειο θα απασχολήσει τη συνάντηση που θα έχουν στις 20 Αυγούστου η Άνγκελα Μέρκελ με τον Εμανουέλ Μακρόν στην παραθεριστική κατοικία του Γάλλου Προέδρου.

Όπως αναφέρει το Παρίσι, οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στην παραθεριστική κατοικία του Γάλλου προέδρου και θα συζητήσουν τα μεγάλα διεθνή ζητήματα, από τον κορωνοϊό μέχρι τον Λίβανο, αλλά και της εξελίξεις στη Λευκορωσία.

«Είναι μία εξαιρετικής φύσης συνάντηση, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Καγκελάριος προσκαλείται στη Μπρεγκανσόν από έναν Γάλλο πρόεδρο», αναφέρουν τα Ηλύσια Πεδία.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οι Μέρκελ - Μακρόν «θα συζητήσουν για τις ευρωπαϊκές προκλήσεις του φθινοπώρου: την ευρωπαϊκή συνεργασία για το θέμα του κορωνοϊού, την συνέχιση του προγράμματος για το Ταμείο Ανάκαμψης, μετά τη συμφωνία της 21ης Ιουλίου 2020, το Brexit, το κλίμα, το εμπόριο και την Σύνοδο για το μέλλον της Ευρώπης».

Ανάμεσα στα υπόλοιπα ζητήματα θα είναι η κατάστση στο Λίβανο, τη Λευκορωσία  και την ανατολική Μεσόγειο, όπου καταγράφεται σκηνικό έντασης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γαλλικής Προεδρία.

Πηγή: kathimerini.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καιρός: Στους 38 βαθμούς η θερμοκρασία – Πού αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Πυρκαγιά σε πάρκινγκ πολυκατοικίας στην Παλλήνη - Κάηκαν ολοσχερώς δύο αυτοκίνητα

Άργος: Κατέληξε ο 20χρονος - Προσωρινά κρατούμενοι οι δύο αστυνομικοί

Marfin: Γόνος εύπορης οικογένειας ο «ψηλός» που σπάει την τζαμαρία της τράπεζας - Μάχη για επιπλέον ταυτοποιήσεις

Ουκρανία: Έξι νεκροί και 12 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα

Δύο τραυματίες από σύγκρουση αστικού λεωφορείου με δύο ΙΧ στον Πειραιά

Βαρύτατο το κατηγορητήριο για τους τρεις συλληφθέντες που εμπλέκονται στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη!

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 7 ετών σε γιατρό για τον θάνατο 14χρονης μετά από επέμβαση

ΕΛ.ΑΣ: Το θερμικό φορτίο προκάλεσε τον θάνατο της Βάγιας Νέστορα - Η ανακοίνωση για τους 3 συλληφθέντες

Σε εξέλιξη επιχείρηση μεταφοράς 64χρονου περιπατητή από τον Όλυμπο χωρίς τις αισθήσεις του