Ραγδαία κλιμάκωση των ελληνοαλβανικών διμερών σχέσεων προκαλεί ο θάνατος του Κωνσταντίνου Κατσίφα. Στο υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας εκλήθη την Τρίτη το βράδυ η ελληνίδα πρέσβειρα στα Τίρανα Ελένη Σουράνη, με αφορμή την υπόθεση του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας, στην πρέσβειρα ανακοινώθηκε η «ξεκάθαρη θέση των Αλβανικών αρχών όσον αφορά το εν λόγω θέμα». Το ΥΠΕΞ αναφέρει ότι «στην πρέσβειρα ειπώθηκε ότι το σοβαρό αυτό συμβάν διερευνάται από την Αλβανική Εισαγγελία». «Αυτός ο θεσμός είναι η μόνη αρχή που, με βάση το αλβανικό σύνταγμα και το ποινικό δίκαιο, διεξάγει ανεξάρτητη έρευνα για κάθε αδίκημα που συμβαίνει στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αλβανίας» τονίζεται.

«Το Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών επανέλαβε την έκκληση για σύνεση και αποφυγή πολιτικών και διπλωματικών παρεξηγήσεων για το θέμα αυτό, εξασφαλίζοντας ότι η Αλβανία είναι μια ασφαλής και ειρηνική χώρα για όλους τους πολίτες της, συμπεριλαμβανομένων αυτών της ελληνικής ιθαγένειας χωρίς διακρίσεις» προσθέτουν τα Τίρανα.

Η αντίδραση της αλβανικής κυβέρνησης έρχεται με την είδηση ότι έρευνα για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του ομογενούς θα διεξαγάγουν και οι ελληνικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι η Αλβανίδα πρέσβειρα στην Αθήνα κλήθηκε τη Δευτέρα στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου τής ζητήθηκαν διευκρινίσεις για τη δολοφονία του ομογενούς στο Αργυρόκαστρο.

Πηγή: Skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Νέος θάνατος κρατουμένου στις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα – Νεκρός 62χρονος

Απειλές για βόμβες σε αεροσκάφη: «Υπογραφή» ρωσικής εξτρεμιστικής οργάνωσης

«Περιττή γραφειοκρατία»: Οι ΗΠΑ μπλόκαραν γαλλική πρωτοβουλία για την ασφάλεια της ΑΙ

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Βίντεο από την επίθεση στο Μαθηματικό με τους 3 τραυματίες

Πέντε νέα εγχώρια κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα - Συνολικά 53 θάνατοι

Δύο θάνατοι από γρίπη την τελευταία εβδομάδα -156 νέες εισαγωγές COVID-19

Μέγκαν Μαρκλ: Και ο αδελφός της στο μικροσκόπιο της έρευνας για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Προσωρινά κρατούμενος ο 37χρονος φερόμενος εγκέφαλος της ΜΚΟ για τα παιδιά με καρκίνο - Τι είπε στον ανακριτή

Σοκ στη Γερμανία από τον αιφνίδιο θάνατο του Βαυαρού Αϊβάνγκερ

Τα εργαστήρια κατέληξαν στον μηχανισμό θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη