Αν ήταν Έλληνας πολιτικός ο Ζινεντίν Ζιντάν, τότε η πρώτη δήλωση του μετά την επιστροφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης θα έπρεπε να είναι... «Παραλαμβάνω, καμμένη γη».

Η αλήθεια είναι πως αυτή η φράση δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα, αφού επιστρέφει παραλαμβάνοντας χάος, το οποίο πάντως δημιούργησε εν μέρει και ο ίδιος με την αποχώρηση του από τον σύλλογο το περασμένο καλοκαίρι. Ο Ζιντάν είναι πανέξυπνος και δεν το αμφισβητεί κανείς. Και αυτή του η οξυδέρκεια, όχι μόνο τον οδήγησε στο να μην σκάσει στα χέρια του η βόμβα, αλλά εκμεταλεύτηκε τη συγκυρία και επιστρέφει... σαν Μεσσίας.

Με την ατάκα «δεν μπορούσα να πω όχι» που ανέφερε στην παρουσίαση του, ο Ζιντάν επί της ουσίας έκλεισε πονηρά το μάτι σε όλους, αφού αν διαβάσει κανείς πίσω από τη φράση, θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν μπορούσε να πει όχι αφού ο Φλορεντίνο Πέρεθ, τουλάχιστον προφορικά, ικανοποίησε όλα τα αιτήματα του.

Ο Ζιζού, επιστρέφει στον θρόνο της «βασίλισσας» με ιδανικό τρόπο. Καλπάζοντας, καβάλα στο άλογο του, σαν ο πρώην έκπτωτος βασιλιάς που έρχεται όμως για να σώσει ένα μαραζωμένο βασίλειο. Ο άνθρωπος των τριών σερί Τσάμπιονς Λιγκ, επιστρέφει και αναλαμβάνει μια ομάδα που είναι εκτός της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης Μάρτη μήνα, αποκλεισμένη από το Κύπελλο και εκτός μάχης τίτλου από τον Γενάρη στην Ισπανία.

Χειρότερα δεν γίνεται δηλαδή. Και εκεί είναι που έρχεται ο Ζιντάν να αναλάβει με δικούς του όρους, έχοντας πάρει λευκή επιταγή, όχι μεταφορικά, αλλά κυριολεκτικά για να γράψει ο ίδιος το ποσό με το οποίο ο Πέρεθ θα πάει να πάρει δάνειο – αλλιώς δεν βγαίνουν τα κουκιά- για να φέρει παικταράδες στη Μαδρίτη.

Και όταν λέμε παιχταράδες, μιλάμε για τον αφρό. Κάνοντας ξεσκαρτάρισμα στα ρεπορτάζ που «παίζουν» στην Ισπανία, βγαίνει μια ενδεκάδα από άλλο πλανήτη.

Πως να μην είναι, όταν περιλαμβάνει παίκτες όπως ο Νεϊμάρ, ο Μπαπέ, ο Καντέ, ο Αζάρ, ο Πογκμπά και ο Ντε Χέα.



Για να είμαστε ρεαλιστές. Μια τέτοια ομάδα δεν μπορεί να φτιαχτεί υπό κανονικές οικονομικές συνθήκες, ακόμα και αν ο Πέρεθ είναι θετικός στο να ικανοποιήσει κάποιες από τις επιθυμίες του Ζιζού.

Με δεδομένο ότι είναι στα σκαριά το νέο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» δεν μπορείς να δώσεις δισεκατομμύρια για να φτιάξεις μια τέτοια ομάδα, όπως αυτή στο παραπάνω γράφημα.

Ακόμα όμως και να ικανοποιηθεί ένα αίτημα που θα καλύπτει έναν κορυφαίο σε κάθε γραμμή, τότε μπορούμε με σιγουριά να πούμε, ότι ο βασιλιάς Ζιντάν θα έχει στη διάθεση του τον καλύτερο στρατό για να κυνηγήσει και πάλι το ευρωπαϊκό, Άγιο Δισκοπότηρο.

Γιώργος Σπανομανώλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube