Η Γερμανία ενέκρινε την παράδοση 40 αεροσκαφών Eurofighter Typhoon στην Τουρκία, σύμφωνα με πηγή του πρακτορείου Bloomberg. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του διεθνούς πρακτορείου, το Συμβούλιο Ασφαλείας της Γερμανίας ενέκρινε το αίτημα για 40 μαχητικά, δήλωσε η πηγή που μίλησε στο Bloomberg υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Σημειώνεται ότι η Τουρκία υπέβαλε το αίτημά της για τα αεροσκάφη - ένα κοινό σχέδιο μεταξύ της βρετανικής BAE Systems, της Airbus και της ιταλικής Leonardo - τον Μάρτιο του 2023. Πρόκειται να κατασκευαστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο με εξαρτήματα που θα προμηθευτούν από τη Γερμανία.

Εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης αρνήθηκε να σχολιάσει, σημειώνοντας ότι οι συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι εμπιστευτικές. Την είδηση για την έγκριση της πώλησης μετέδωσε για πρώτη φορά το περιοδικό Der Spiegel.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε νωρίτερα σήμερα ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, χθες έγινε επικοινωνία μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ, με επίκεντρο τα Eurofighter. «Φαίνεται ότι τουλάχιστον σε επίπεδο Τουρκίας - Βρετανίας η συμφωνία έχει κλείσει, όπως λένε, για 40 Eurofighters...ίσως η συμφωνία να είναι 20+20, δηλαδή ανάμεσά τους να είναι και κάποια μεταχειρισμένα έτσι ώστε να έρθουν γρήγορα στην Τουρκία. Το μεγάλο ερώτημα είναι τι έχει γίνει με τα πυραυλικά συστήματα Meteor, που περιμένουν και την έγκριση της Γαλλίας και αν θα δώσει η Γερμανία το «οκ» για τα Eurofighter. Τις επόμενες μέρες είναι πιθανό να ακούσουμε για ένα προσύμφωνο Τουρκίας - Βρετανίας», σημείωσε ακόμη ο Μανώλης Κωστίδης.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ασθενοφόρο έπεσε πάνω σε κλούβα της ΕΛΑΣ στον Πλατύκαμπο: Τραυματίστηκε ο συνοδηγός

Τέμπη–Δίκη για τα βίντεο: Εν μέρει αποβολή της πολιτικής αγωγής πρότεινε η εισαγγελέας

Κερατσίνι: Αστυνομικός εκτός υπηρεσίας συνέλαβε ανηλίκους που έκλεβαν μηχανάκια

Θεσσαλονίκη: Γονείς άφησαν τα παιδιά τους να κοιμηθούν στην αυλή - Βρέφος το ένα

Τραμπ: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο πολέμου με τη Βενεζουέλα

Ν. Παππάς: Σήκωσα το χέρι μου αλλά δεν γρονθοκόπησα τον δημοσιογράφο - Δεν με τιμά αυτή η πράξη

Πορτογάλος, πρώην φοιτητής του Μπράουν, ο δράστης της επίθεσης στο πανεπιστήμιο-Δύο μέρες μετά σκότωσε καθηγητή του MIΤ

Καραναστάσης: Ήπια 2 ποτήρια κρασί και μετά δυστυχώς πήδηξα στο αμάξι – Από αύριο μόνο φραπέ

Λιμενικό και Frontex διέσωσαν 545 μετανάστες ανοιχτά της Γαύδου

Αποθεώθηκε ο Μαζωνάκης στην πρεμιέρα του μετά τις καταγγελίες: «Είμαι ο Γιώργος, ο αληθινός»