Για πρώτη φορά, μετά από 21 χρόνια, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ντύθηκε ξανά στα γκρι, ένα χρώμα που είχε «απαγορευτεί» λόγω του ότι δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα γούρικο το 1996.

Παρ’ ολ’ αυτά, η ομάδα του Μάντσεστερ φάνηκε να μην πιστεύει πλέον στις προκαταλήψεις, υιοθετώντας το γκρι στην τρίτη εμφάνιση του συλλόγου.

O λόγος που επελέγη το συγκεκριμένο χρώμα είναι για να συμβολίσει τον ισχυρό δεσμό που συνδέει το σύλλογο με τους φιλάθλους, ενώ στο κάτω μέρος της φανέλας εικονίζεται το θρυλικό άγαλμα των Τσάρλτον, Μπεστ και Λόου, που βρίσκεται έξω από το «Ολντ Τράφορντ».

Πως ξεκίνησε όμως η όλη ιστορία;

Το μακρινό 1996, οι «κόκκινοι διάβολοι» αγωνίστηκαν με τη γκρι εμφάνιση σε πέντε παιχνίδια και απέσπασαν μόλις έναν βαθμό. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον εντόπισε την αιτία του προβλήματος, ισχυριζόμενος πως το εν λόγω χρώμα δεν διακρίνεται από μακριά και επομένως οι παίκτες δεν μπορούν να αλλάξουν εύκολα πάσες. Ετσι, στη μέση της σεζόν, η εμφάνιση αποσύρθηκε και αντικαταστάθηκε από μια μπλε και άσπρη στολή, φανερά πιο αποτελεσματική από την προηγούμενη.

Επιμέλεια: Ανδρέας Κατσικάρης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube