Ένα καλό βιβλίο είναι πάντα ένα καλό δώρο για τις γιορτές.

«Η ιστορία της ελληνικής χειροπάλης» είναι ένα βιβλίο του Βασίλη Τσιάμη, που καταγράφει τη διαδρομή του γνωστού και ως μπρα-ντε-φερ.

«Είναι ένα μικρό θαύμα η πορεία αυτού του αθλήματος παρά τις οικονομικές δυσκολίες. Ο αείμνηστος Ηλίας Μπαζίνας ήταν αυτός που βοήθησε να έρθει στην Ελλάδα», ανέφερε ο συγγραφέας μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Μάκη Διόγο.

«Μπορεί να είναι και περισσότερα τα παιδιά που έχουν κάνει μπρα-ντε-φερ παίζοντας από αυτά που έχουν κλωτσήσει μπάλα, αλλά ίσως αυτό να έκανε και κακό γιατί δεν έχει περάσει στη συνείδηση του κόσμου ως άθλημα. Παρότι δεν έγινε ολυμπιακό άθλημα, η χειροπάλη είναι καθαρός αθλητισμός και κρατιέται από τους αθλητές του. Στην Ελλάδα υπάρχει ομοσπονδία και υπάρχουν σύλλογοι, Γίνεται πανελλήνιο πρωτάθλημα και Κύπελλο κάθε χρόνο και μαζεύεται περισσότερος κόσμος από αρκετά ολυμπιακά αθλήματα», πρόσθεσε.

Όσο για το δικό του έργο, είπε: «Έπρεπε κάποιος να καταγράψει όλα αυτά τα στοιχεία ως παρακαταθήκη και αποφάσισα να γράψω αυτό το βιβλίο. Γιατί να χαθεί η προσπάθεια αυτών των ανθρώπων».

Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε επικοινωνώντας: ?
στo email: tsiamis.v@hotmail.com
στο inbox της σελίδας Mπρα-Ντε-Φερ στο Facebook
στο inbox της σελίδας της Ομοσπονδίας στο Facebook
στο email: info@armwrestling.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube