Στην έκδοση επετειακού γραμματόσημου για τον έναν χρόνο από τον θάνατο του πρώην πρωθυπουργού και επιχειρηματία Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα προχωρήσουν τα ιταλικά ταχυδρομεία.

Η έκδοση του γραμματόσημου, με απόφαση της κυβέρνησης της Τζόρτζια Μελόνι, προβλέπεται για τις 12 Ιουνίου.

«Το γραμματόσημο που θα αφιερωθεί στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το οποίο θα εκδοθεί έναν χρόνο ακριβώς μετά τον θάνατό του, αποτελεί την κατάλληλη αναγνώριση για έναν σπουδαίο Ιταλό, ο οποίος τίμησε και υπηρέτησε την αβασίλευτη δημοκρατία της χώρας μας σε κάθε του ρόλο: του επιχειρηματία, του ανθρώπου του αθλητισμού, του πολιτικού και του ηγέτη», υπογράμμισαν η αντιπρόεδρος της ιταλικής Γερουσίας Λίτσια Ροντζούλι και ο βουλευτής του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια, Εμίλιο Ρούσο.

Αντιδρά οργάνωση που μάχεται την μαφία
Η οργάνωση Wikimafia όμως, η οποία μάχεται το μαφιόζικο, οργανωμένο έγκλημα, εξέφρασε την αντίθεσή της και ξεκίνησε να συλλέγει υπογραφές πολιτών.

Η οργάνωση ζητά από τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα να μπλοκάρει την έκδοση του σχετικού γραμματόσημου, με αναφορά στην καταδίκη του Μπερλουσκόνι για αδίκημα φορολογικής απάτης, αλλά και στην όλη του συμπεριφορά, «έστω και αν δεν ήταν ποινικά αξιόλογη», όπως υπογραμμίζεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γερμανία: Απαγόρευσαν την είσοδο σε όποιον δεν μιλά γερμανικά σε παραλία της λίμνης Χάλε

Φωτιά σε εργοστάσιο με πλαστικά και χαρτιά στο Αιγάλεω

Μητσοτάκης για Κτηματολόγιο: Επιλύθηκε μια εκκρεμότητα 200 ετών - Είναι ίσως η πιο εμβληματική μεταρρύθμιση

ΑΑΔΕ: Εντόπισε κατασκευαστική με τζίρο… 3 ευρώ - Μαύρο χρήμα άνω των €3 εκατ. μαζί με μεσιτικό γραφείο

Ξαγρυπνά ο σύντροφός σου; Ούτε εσύ κοιμάσαι καλά

Δημοσκόπηση Interview: Άνοδος για ΝΔ, πτώση για Καρυστιανού - Εδραιώνεται στη 2η θέση ο Τσίπρας

Χρυσοχοΐδης: «Σε λίγες ημέρες θα λειτουργούν οι 300 κάμερες που θα καταγράφουν τις παραβάσεις κόκκινου»

Θεσσαλονίκη: «Τσαντάκιας» επιτέθηκε σε 76χρονη στην Ανάληψη

Ομάδα ατόμων έγραψε συνθήματα με μπογιά έξω του σπίτι του Νίκου Χαρδαλιά

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ρεκόρ θερμοκρασιών στο Ηνωμένο Βασίλειο - Κόκκινος συναγερμός στη Γαλλία με 18 νεκρούς