• Δεν με αιφνιδίασε η χθεσινή πεντάρα του Ολυμπιακού, παρά τις τρεις σερί ισοπαλίες στα προηγούμενα φιλικά του στην Πολωνία. Και το περασμένο καλοκαίρι είχε, αν θυμάστε, κερδίσει πάλι, ακριβώς με 5-0 την ρουμάνικη (Α΄κατηγορίας) Μποτοζάνι! Γενικά ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς είναι ομάδα που αν της βγει ένα παιχνίδι, είναι πολύ εύκολα και τα ντόρτια και οι παλάμες, όπως είδαμε άλλωστε σε ολόκληρη την περσινή σεζόν.

• Το ζητούμενο από τον Ολυμπιακό του Μαρτίνς είναι να βγάλει διάρκεια στην καλή του εικόνα και να γίνει πιο αξιόπιστος ως προς την ικανότητα του να παίρνει νίκες, έστω με…μισό μηδέν. Γιατί αυτές οι νίκες του έλειψαν πέρσι κι έτσι έχασε το πρωτάθλημα από τον ΠΑΟΚ, αποκλείστηκε στην Ευρώπη από την Ντινάμο Κιέβου και στο Κύπελλο από τη Λαμία. Γι΄ αυτό, μου άρεσε πολύ η χθεσινή πεντάρα, αλλά δεν με αιφνιδίασε. Αυτό που θέλω είναι μας αιφνιδιάσει ευχάριστα και στα τρία τελευταία και πιο κρίσιμα φιλικά, με Ντινάμο, Αμβούργο και Νότιγχαμ, ώστε να ρολάρει λίγο η ομάδα και να πάει με καλή ψυχολογία στην Τσεχία σε 16 ημέρες.

• Και πώς ήρθαν έτσι τα πράγματα κι από εκεί που έχει έξι σέντερ μπακ, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι με ποιους θα παίξει στο κέντρο της άμυνας κόντρα στην Βικτόρια Πλζεν! Ο Σεμέδο έχει μπει εσπευσμένα να παίξει για να μάθει τους άλλους και να τον μάθουν κι αυτοί. Ο Σισέ (πέρασε η Σενεγάλη) κι ο Μεριά συνεχίζουν στο Κόπα Άφρικα. Ο Βούκοβιτς είναι στα πιτς. Τον δε Τοροσίδη ο προπονητής τον βάζει δεξί μπακ, ακόμη και μετά τον τραυματισμό του Σέρβου.

• Άρα, αυτή την στιγμή ο Μαρίνς προχωράει με Μπα η, Αβραάμ δίπλα στον Σεμέδο, που παρεμπιπτόντως χθες μου άρεσε σε μία κίνηση του, όταν έδειξε καλή ταχύτητα σε ένα σπριντ με αντίπαλο κυνηγό. Μπορεί κάποιος να πει ότι δείχνει προτίμηση στον νεαρό Αφρικάνο, που πάντως εξακολουθεί να βγάζει στο παιχνίδι του παράλληλα ταλέντο, αλλά κι ανωριμότητα. Χθες κόντρα στους Πολωνούς είχε αρκετές επεμβάσεις, ιδίως με το κεφάλι, αρκετά καλά μαρκαρίσματα, ήταν ξανά απειλητικός στις στημένες φάσεις, καταφέρνοντας μάλιστα και να σκοράρει αυτή τη φορά, όμως και πάλι κάποιες τοποθετήσεις του προβληματίζουν, σε συνδυασμό με φάουλ που κάνει κοντά στην περιοχή του Σα.

• Για να είμαι ειλικρινής, με ικανοποίησε πιο πολύ η εικόνα του Αβραάμ, που μοιάζει από παιχνίδι σε παιχνίδι να ανεβαίνει. Και ίσως με τον Σεμέδο να μπορεί να ταιριάξουν ένα καλό δίδυμο. Ο έμπειρος Έλληνας αμυντικός δείχνει μία συνέπεια στο παιχνίδι του, έχει κρατήσει στοιχεία που πάντοτε τον χαρακτήριζαν (να πάει πρώτος στη φάση, να είναι πιεστικός, καλός και ψηλά) και τον βλέπεις να έχει ψυχραιμία και να προσπαθεί να χτίσει παιχνίδι από πίσω, δίνοντας σωστά την μπάλα.

• Δεν μπορώ να ξέρω τις αντοχές του κι αν μπορεί να είναι σε φουλ ετοιμότητα ολόκληρο το 90λεπτο-αυτά τα βλέπει ο Μαρτίνς μέσα από τις προπονήσεις-αλλά σίγουρα πρόσεξα ότι χθες ο προπονητής μόνο αυτόν άφησε μέσα από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Και τέλος πάντων, ο Αβραάμ δείχνει με την όλη του προσπάθεια ότι δεν γύρισε πίσω στον Ολυμπιακό για τα τελευταία ένσημα, αλλά για να «είναι εδώ» όποτε χρειαστεί. Και τώρα μπορεί να χρειαστεί…

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube