Η ελλιπής ΑΕΚ είχε θλιβερή εικόνα απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο προπονητής της, Μανόλο Χιμένεθ, δεν βοήθησε για να καμουφλαριστούν οι αδυναμίες και η ήττα ήρθε μοιραία (1-2). Μετά βίας μπορεί να βρει κανείς 2-3 διασωθέντες, με πρώτο τον Αθανασιάδη και δεύτερο τον Γαλανόπουλο που αντικαταστάθηκε ανεξήγητα στο 58’. Αναλυτικά ο «έλεγχος» των παικτών της «Ένωσης».

Αθανασιάδης (7): Από τους ελάχιστους διασωθέντες της ΑΕΚ. Δεν φέρει ευθύνη σε κανένα από τα δύο γκολ, ενώ έχει δύο σωτήριες επεμβάσεις, σε τετ-α-τετ με τον Κρμέντσικ στο πρώτο ημίχρονο και με τον Τζόλη στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Νταντσένκο (4): Μια ακόμη πολύ «φτωχή» εμφάνιση από τον Ουκρανό. Μόνιμα… τρύπα στο δεξί άκρο της άμυνας, αλλά και με ελάχιστες προωθήσεις, δεν κατάφερε καν να βγάλει μια σέντρα της προκοπής που υποτίθεται πως είναι το μεγάλο του προσόν.

Λόπες (4): Απογοητευτικός κι ο Πορτογάλος. Είχε μεν περισσότερα απειλητικά ανεβάσματα από τον Νταντσένκο, αλλά τα γυρίσματα και οι σέντρες του ήταν απογοητευτικά. Παράλληλα, πρόσφερε ένα πέναλτι που αποτελείωσε την ΑΕΚ δίνοντας τον ΠΑΟΚ να πετύχει δεύτερο γκολ σε ένα τετράλεπτο και να «καθαρίσει» το ματς.

Νεντελτσιάρου (4): Κάκιστος και πάλι ο Ρουμάνος. Με κακές τοποθετήσεις (στο 0-1 κρατά στο παιχνίδι τον Ουάρντα καθώς δεν έχει τραβηχτεί μπροστά με τα υπόλοιπα στόπερ), μηδαμινή επικοινωνία με τα άλλα δύο στόπερ και καμία δυνατότητα να προωθήσει σωστά το παιχνίδι.

Τσιγκρίνσκι (4): Κακό ματς και από τον Ουκρανό. Ο πολύ πιο δυνατός Κρμέντσικ τον ταλαιπώρησε αφάνταστα και δεν μπόρεσε να καθοδηγήσει την άμυνα με την εμπειρία του, ούτε να βοηθήσει στο ανέβασμα της ομάδας στην επίθεση.

Σβάρνας (5): Κάπως διασώθηκε από την τριάδα της οπισθοφυλακής. Παρότι κι αυτός φέρει ευθύνη για την ασυνεννοησία της άμυνας, με την ταχύτητά του έδωσε λύσεις με κάποιες καίριες επεμβάσεις (όπως στο γύρισμα του Κρμέντσικ στο 10’), ενώ είχε κάποια ανεβάσματα στην επίθεση.

Γαλανόπουλος (7): Από δική του ατομική προσπάθεια προήλθε η καλύτερη φάση στο ματς, αλλά νικήθηκε από τον Πασχαλάκη. Είχε ζωηράδα και ένταση στο παιχνίδι του, αν και δεν του έλειψαν τα λάθη. Ουδείς κατάλαβε γιατί ήταν ο πρώτος που αντικαταστάθηκε από τους τρεις του κέντρου.



Κρίστισιτς (6): Μέτριο ματς από τον Σέρβο. Ελλείψει Μάνταλου περίμενε η ΑΕΚ από αυτόν να γίνει πιο δημιουργικός, αλλά δεν πέρασε πολλές κάθετες μπροστά. Επιθετικά είχε κάποια σουτ από καλές θέσεις και κέρδισε το πέναλτι στο 92’, όταν όμως ήταν πολύ αργά.

Σάκχοφ (5): Κακό ματς από τον Ουκρανό. Ήταν αργός στις κινήσεις του, δεν πρόσφερε το κάτι παραπάνω ούτε στην κυκλοφορία, ούτε ως έξτρα παίκτης που ερχόταν ως… τρέιλερ στην επίθεση. Μάλλον άργησε να αντικατασταθεί.

Αλμπάνης (6): Το πάλεψε, είχε φιλότιμο, έκανε κάποιες επικίνδυνες κούρσες, αλλά για μια ακόμη φορά του έλειψε η τελική προσπάθεια. Άφησε πολλές καλές προσπάθειες στη μέση, είτε από διστακτικότητα, είτε από βιασύνη και δεν ήταν ουσιαστικός.



Ανσαριφάρντ (5): Πολύ άχαρος ο ρόλος του, αλλά δεν βοήθησε κι αυτός την ομάδα του. Βγαίνοντας αρκετά μέτρα εκτός περιοχής, αφού αλλιώς δεν θα έφτανε… ποτέ η μπάλα σε αυτόν, ήταν ακίνδυνος και αναλώθηκε σε κάποια μακρινά σουτ που δύσκολα θα είχαν τύχη, ενώ αρκετές φορές καθυστέρησε την ανάπτυξη ή θέλησε να κάνει τα πάντα μόνος του αποτυγχάνοντας.

Βασιλαντωνόπουλος (6): Ήταν τόσο κακός ο Νταντσένκο, που ο Βασιλαντωνόπουλος έμοιαζε… Καφού. Βοήθησε περισσότερο από τον προκάτοχό του, παρότι δεν είχε κάλυψη τριάδας, έκανε 1-2 επικίνδυνα ανεβάσματα και μάλλον έπρεπε να προτιμηθεί ως βασικός.

Τάνκοβιτς (6): Δεν πρόσφερε σημαντική επιθετική πνοή στην ομάδα του ερχόμενος από τον πάγκο. Το γεγονός ότι ο Μανόλο Χιμένεθ εμφανώς δεν τον εμπιστεύεται φαίνεται πως τον έχει επηρεάσει ψυχολογικά, αλλά πρέπει κι ο ίδιος να αρπάζει τις όποιες ευκαιρίες από τα μαλλιά. Τουλάχιστον έβαλε το πέναλτι…

Σιμάνσκι (6): Έτρεξε πολύ, αλλά απέναντι σε μια ομάδα που ήταν ακόμη πιο «οχυρωμένη» μετά το 0-2 τα χαρακτηριστικά του δεν βοήθησαν για το… ξεκλείδωμα της άμυνας.

Κοσίδης (-): Πέρασε στο ματς στο 81’ και θα ήταν άδικο να κριθεί.

Χιμένεθ (5): Σύμφωνοι, οι τραυματισμοί και οι κακοτεχνίες του ρόστερ τού έχουν «δέσει» τα χέρια, αλλά έκανε ξανά πολλά λάθη. Για ένα ακόμη ματς η τριάδα στα μετόπισθεν ήταν αναποτελεσματική, ενώ το γεγονός ότι έπαιζε τόσο ψηλά έκανε την άμυνα ευάλωτη σε αντεπιθέσεις. Στο πρώτο ημίχρονο γλίτωσε από σύμπτωση σε δύο περιπτώσεις, αλλά δεν πήρε το μήνυμα και στις δύο πρώτες του δευτέρου ημιχρόνου δέχτηκε ισάριθμα γκολ. Ανεξήγητη η αλλαγή του Γαλανόπουλου αν δεν είχε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, όπως και ότι σε ένα ματς που η ομάδα του κατέβηκε χωρίς Μάνταλο, Γκαρσία, Ολιβέιρα και Μαχαίρα, άφησε πάλι στον πάγκο τον Τάνκοβιτς.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Αθανασίου: «Ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει πλέον να πάει στον τελικό του Κυπέλλου να παίξει για τη ζωή του»

Τσακίρης: «Από την ΑΕΚ εξαρτάται ο τίτλος, πρέπει να πάει χωρίς αύριο στον Ολυμπιακό - Ο ΠΑΟΚ βασικός ανταγωνιστής της»

Τέσσερις ομάδες με 70+ βαθμούς για πρώτη φορά μετά από 26 χρόνια στην Α' Εθνική

Μάντζιος: «Αιφνιδιάσαμε τον Παναθηναϊκό και είχαμε τον έλεγχο»

Πώς παίρνουν το πρωτάθλημα ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός

Τερίμ: «Είμαι πολύ στενοχωρημένος, χάσαμε ένα τεράστιο πλεονέκτημα»

Μπουρλότο ξανά στο πρωτάθλημα: Παρέμεινε στην κορυφή η ΑΕΚ, ολοζώντανοι ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός, νοκ-άουτ ο Παναθηναϊκός!

Ταφόπλακα στα όνειρα του Παναθηναϊκού για τίτλο από τον Άρη

Λουτσέσκου: «Ποδοσφαιρικό σόου - Σημαντικό αποτέλεσμα απέναντι σε μια ομάδα που τη βοηθούν όλοι»

Τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό, αστόχησε εξ επαφής ο Σπόραρ

TAGS: A.E.K.