Η προβληματική εικόνα της ΑΕΚ, κυρίως στην επίθεση, έφερε και την ήττα από την Τουρκ Τέλεκομ (78-66), που είχε ως συνέπεια τον αποκλεισμό της από τη συνέχεια του Basketball Champions League.

Το sport-fm.gr περνάει από ακτίνες Χ τους παίκτες της Ένωσης, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν αρνητικοί.

Συγκινητικός ο Γιόνας Ματσιούλις, που πάλεψε για όλους, με τους Μόουζες και Μέικον να κρατούν όρθια την ομάδα τους στο επιθετικό κομμάτι.

Αναλυτικά:
Μορέιρα (4): Φανερά επηρεασμένος από τον τραυματισμό του και το διάστημα της αποχής του, ήταν ένα κλικ πιο αργός στις κινήσεις του και δεν πατούσε καλά. Δεν ήταν λοιπόν ο «γνωστός» Μορέιρα, ειδικά επιθετικά, όπως φαίνεται και από τους μόλις 4 πόντους με 2/6 εντός παιδιάς. Προσθέστε σε όλα αυτά ότι ταλαιπωρήθηκε και πάρα πολύ στην άμυνα.

Μέικον (5): Εκτός τόπου και χρόνου στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του μετά τα μισά του τρίτου δεκαλέπτου. Κράτησε όρθια την ΑΕΚ στο φινάλε με τους 12 πόντους που πέτυχε, αλλά μάλλον ξύπνησε αργά…

Λάνγκφορντ (4): Όλα στραβά κι ανάποδα για τον Αμερικανό γκαρντ στο ματς με την Τουρκ Τέλεκομ. Επηρεάστηκε πολύ από τις αποφάσεις των διαιτητών, δεν είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση και κυριεύτηκε από νευρικότητα, με αποκορύφωμα την τεχνική ποινή που δέχθηκε, όπως και το απερίσκεπτο φάουλ που έκανε στον Κορκμάζ, αφήνοντας την ομάδα του δίχως το σημαντικότερο επιθετικό όπλο της στα 3 τελευταία λεπτά.

Ματσιούλις (8): Έπαιξε για όλους και πάλεψε σαν… ταύρος! Ώρες-ώρες ήταν συγκινητικός και ο μοναδικός ίσως παίκτης της ΑΕΚ που είχε συναίσθηση του τι διακυβευόταν στην Τουρκία. Αν είχε κι άλλους… Ματσιούλις η ομάδα του Παπαθεοδώρου, τότε θα παρουσίαζε και καλύτερο αποτέλεσμα. Πέτυχε 8 πόντους, μάζεψε 10 ριμπάουντ (όταν όλοι οι υπόλοιποι «κιτρινόμαυροι» είχαν 19) κι έκανε 2 κλεψίματα σε 31 λεπτά. Μοναδικό ψεγάδι του η χαμένη βολή με το σκορ στο 72-61 και ένα λεπτό για το φινάλε.

Γιάνκοβιτς (-): Αγωνίστηκε για περίπου 6 λεπτά και δεν μπορεί να κριθεί.

Κατσίβελης (-): Έμεινε στο παρκέ για λιγότερο από 5 λεπτά και δεν μπορεί να κριθεί.

Χρυσικόπουλος (4): Από τους παίκτες που επηρεάστηκαν περισσότερο από τις διαιτητικές αποφάσεις, όπως φαινόταν στις κινήσεις του. Κακή εμφάνιση από τον διεθνή φόργουορντ σε όλους σχεδόν τους τομείς. Στην επίθεση τροφοδοτήθηκε ελάχιστα (6 πόντοι με 2/3 σουτ), ενώ στην άμυνα τον εξέθεσε ο Γουίλτζερ. Συν τοις άλλοις, δεν πήρε ούτε ένα ριμπάουντ…

Ζήσης (4): Δύσκολη βραδιά για τον αρχηγό της ΑΕΚ, που τα έκανε… μαντάρα, επηρεασμένος κι εκείνος από το μεγάλο διάστημα της απραξίας του και το πρόβλημα υγείας που πέρασε. Ήταν άτολμος κι έμεινε άποντος με 0/4 δίποντα, ενώ στην άμυνα ταλαιπωρήθηκε από τον Κορκμάζ.

Μωραΐτης (6): Θετικότατη η παρουσία του στο πρώτο ημίχρονο, «διάβασε» την αντίπαλη άμυνα και οργάνωσε σωστά το παιχνίδι της ομάδας του. Άλλωστε, ήταν εκείνος που γύρισε το μομέντουμ του αγώνα όταν ξέφυγαν οι γηπεδούχοι. Στην πορεία όμως χάθηκε κι εκείνος στη γενικότερη μετριότητα της Ένωσης.



Μαυροειδής (4): Προσπάθησε με το φιλότιμο που τον διακρίνει να τα βάλει με τα… θηρία της Τουρκ Τέλεκομ (Ο’ Μπράιαντ και Γκεγίκ), ωστόσο το πρόσημο είναι μάλλον αρνητικό, αφού ήταν «ανοιχτή πληγή» στην άμυνα και στον τομέα των ριμπάουντ.

Λοτζέσκι (-): Δεν είχε μεγάλη συμμετοχή στο παιχνίδι, αφού ένιωσε μια ενόχληση στην πρώτη περίοδο και αγωνίστηκε μόλις για 7 λεπτά.

Μόουζες (7): Ο πρώτος σκόρερ της Ένωσης με 18 πόντους (7/10 εντός παιδιάς), αν και λειτούργησε βιαστικά στα 20 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη, όταν και εκτέλεσε για τρεις, με το σκορ στο 76-66. Στην επίθεση τα έδωσε όλα πάντως κι έμοιαζε… όαση σε σύγκριση με άλλους συμπαίκτες του. Από την άλλη, ήταν σχεδόν… ανύπαρκτος στην άμυνα και στις περισσότερες μονομαχίες κοντά στο καλάθι.

Ηλίας Παπαθεοδώρου (5): Όπως και οι περισσότεροι παίκτες του, δεν βρέθηκε και στην καλύτερη βραδιά ο 45χρονος τεχνικός. Δεν βρήκε σχέδιο αντιμετώπισης του Γουίλτζερ (ή τουλάχιστον δεν εφαρμόστηκε), ενώ φέρει ευθύνη και το βραχυκύκλωμα της ομάδας του στον επιθετικό τομέα. Υπάρχει βέβαια η εξήγηση ότι δεν τράβηξαν τα βαριά «χαρτιά» της ΑΕΚ και κυρίως ο Λάνγκφορντ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube
TAGS: A.E.K.