Η πανδημία τα έφερε όλα κόντρα στα προγράμματα και οι διαδικασίες επανέναρξης προπονήσεων και φιλικών ματς με φόντο τους προκριματικούς αγώνες τον Οκτώβρη και το Νοέμβρη είναι ακόμη σε πρώιμα στάδια και το μέλλον τους αβέβαιο.

Η εθνική ομάδα της Ινδίας -προπονητής της οποίας είναι ο Κροάτης Ιγκόρ Στίματς- δέχθηκε πρόσκληση από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας της πατρίδας του να ταξιδέψει και να κάνει εκεί τη δίμηνη προετοιμασία για το Μουντιάλ του 2022 αλλά και τους αγώνες του Ασιατικού Κυπέλλου.

Άλλωστε, οι δύο χώρες έχουν υπογράψει από το 2019 μνημόνιο Κατανόησης και η αλληλοβοήθεια φαίνεται έμπρακτα και από την δημόσια πρόσκληση της Κροατίας στην Ινδία.

Από πρακτικής απόψεως, ο κορωνοϊός έχει φθάσει σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ελέγχου στην ευρωπαϊκή χώρα και έτσι δε θα υπήρχε κάποιο ουσιαστικό κώλυμα να παραμείνει εκεί η εθνική ομάδα της Ινδίας. Αυτό που μένει να διαπραγματευτούν και να δουν εν τέλει είναι η φάση που θα βρίσκεται η χώρα της Νοτίου Ασίας όσον αφορά τα κρούσματα και αν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις με αεροπλάνο διεθνώς.

Επιμέλεια: Φαίη Λέντα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube