Τις ελπίδες για είσοδο στα play off είναι διατεθειμένη να εξαντλήσει η Ξάνθη. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου «καθάρισε» 3-0 τον Παναιτωλικό και συνεχίζει να ελπίζει για πεντάδα, περιμένοντας να στραβοπατήσει η ΑΕΚ κόντρα στον Πλατανιά.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γιουνές που σκόραρε δις (3’, 38’), δείχνοντας τον δρόμο προς τη νίκη πολύ νωρίς και ζευγάρωσε τα τέρματά του προς το τέλος του πρώτου μέρους, όπου κέρδισε έξυπνα πέναλτι σε μαρκάρισμα του Παπάζογλου που κακώς θεώρησε αντικανονικό ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος. Ο ρέφερι από τα Τρίκαλα λίγο πριν (31’) χάρισε κόκκινη κάρτα στον Ροντρίγκες (δείχνοντας μόνο κίτρινη) που σταμάτησε τον Τυνήσιο φορ, ο οποίος ήταν έτοιμος να μπει στην περιοχή.

Το κερασάκι στην… τούρτα μπήκε στο 59’, όταν οι παίκτες της Ξάνθης «έκρυψαν» την μπάλα με την ωραία συνεργασία των Λουσέρο-Πιτσέσλι, την οποία δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ο Γιουνές για να πετύχει χατ-τρικ, αλλά ο Βασιλακάκης πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 3-0.

Ο 31χρονος φορ έφθασε τα 17 γκολ στο πρωτάθλημα και είναι τρία πίσω από τον πρώτος σκόρερ της Super League, Μάρκους Μπεργκ.



Το ματς

Δεν χρειάστηκε να περάσει αρκετή ώρα ώστε να αποδειχθεί το ποια ομάδα είχε μεγαλύτερη ανάγκη τη νίκη στο συγκεκριμένο ματς και φυσικά αυτή ήταν η Ξάνθη που ήθελε να μείνει ζωντανή στη «μάχη» για είσοδο στα play off. Οι γηπεδούχοι μπήκαν με μεγαλύτερη διάθεση στο ματς, πιέζοντας ψηλά τον αντίπαλο ώστε να κλέψουν μπάλες και το πλάνο τους έφερε καρπούς.

Μόλις στο τρίτο λεπτό, η τριάδα Πιτσέλι-Βασιλακάκη και Γιουνές, που ήταν καθοριστική στο πρώτο μέρος, συνεργάστηκε ωραία και ύστερα από το κλέψιμο του πρώτου, την ταχύτατη κίνηση του Έλληνα μέσου από τα δεξιά που βρήκε τον Τυνήσιο στην καρδιά της περιοχής ήρθε πολύ νωρίς το 1-0.



Έτσι... μπήκε το νερό στ’ αυλάκι για την ακριτική ομάδα που συνέχισε για αρκετά λεπτά στο ίδιο τέμπο και με την ίδια φιλοσοφία ύστερα από το τέρμα της. Δηλαδή, πίεση ψηλά και με τους παίκτες πρωταγωνίστησαν στο γκολ, σε παρόμοια φάση παραλίγο να γίνει το 2-0 στο 21ο λεπτό. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ο Παναιτωλικός είχε ένα σουτ με τον Πάουλο, γενικότερα ήταν κακή η εικόνα του και άρχισε ύστερα από το δεύτερο μισό του ημιχρόνου να γίνεται επικίνδυνος, έχοντας τον Πάουλο ουσιαστικά αιχμή του δόρατος (παρότι στην κορυφή ήταν ο Μαρκόφσκι), αφού σε αυτόν κατέληγαν όλες οι προσπάθειες των συμπαικτών του.

Παρότι είχε περισσότερες τελικές ο Παναιτωλικός στο πρώτο μέρος, ήταν χειρότερος από τον αντίπαλό του και παρουσίασε δύο πρόσωπα και μέτρια εικόνα. Κορυφαία στιγμή για τους Αγρινιώτες στο πρώτο μέρος ήταν αυτή του 34’, όταν ο Ρόσα ταλαιπώρησε την αριστερή πλευρά της Ξάνθης και έστρωσε στον Πάουλο που έπιασε ωραίο σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, ο Ζίβκοβιτς έδιωξε με δυσκολία και αφού έμεινε η μπάλα «ζωντανή» μέσα στην περιοχή για λίγο, απομακρύνθηκε την ύστατη στιγμή από τον Φλίσκα.

Η Ξάνθη δικαιούταν ένα δεύτερο τέρμα, αλλά αυτό ήρθε με τρόπο που δεν άξιζε. Στο 37’ ο Παπάζογλου με τον Γιουνές μονομάχησαν στον αέρα για διεκδίκηση της μπάλας, ο Τυνήσιος έπεσε πολύ εύκολα κάτω από μαρκάρισμα του Έλληνα αμυντικού και ο Αρετόπουλος κακώς έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Γιουνές ανέλαβε την εκτέλεση και έφτασε τα 17 τέρματα στο πρωτάθλημα. Ο επίλογος του πρώτου ημιχρόνου λίγο έλειψε να γραφτεί με τον ιδανικό τρόπο για τους γηπεδούχους και τον Γιουνές, που ύστερα από ωραία κίνηση ελάχιστα έξω από τη μεγάλη περιοχή, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με σουτ που έκανε με το αριστερό.

Το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ήταν αρκετά άνευρο, με την Ξάνθη να μην έχει ανάγκη να μπει τόσο γκαζωμένη όσο στο πρώτο (αφού ήταν μπροστά με 2-0) και τον Παναιτωλικό να δείχνει κάπως… ξενερωμένος με την εξέλιξη της αναμέτρησης. Αυτός που συνέχιζε με το ίδιο κέφι του πρώτου μέρους ήταν ο Πιτσέλι που δεν έβγαλε το πόδι από το γκάζι. Τα πάντα κρίθηκαν σε ένα δίλεπτο. Στο 58’, οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να μπουν και πάλι στο ματς, αφού η μπάλα μετά τη σέντρα του Λόπες βρήκε στον Παπαγεωργίου και κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Ζίβκοβιτς και αμέσως μετά οι γηπεδούχοι βγήκαν ωραία στην κόντρα επίθεση και… έκρυψαν την μπάλα που «εμφανίστηκε» στα δίχτυα του Κυριακίδη.



Ο Λουσέρο έβγαλε μπροστά την ομάδα του και έδωσε δεξιά στον Πιτσέλι, που έστρωσε στον Λουσέρο που με ένα άγγιγμα τροφοδότησε τον Γιουνές. Αυτός βγήκε λίγο πλάγια και δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κυριακίδη, όμως ο Βασιλακάκης πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Από εκείνο το σημείο το ματς «έσβησε», οι δύο ομάδες έριξαν ταχύτητα και ειδικά η Ξάνθη που «έκατσε» πάνω στο 3-0 και ο Παναιτωλικός είχε κάποια ξεσπάσματα για να σημειώσει και το γκολ της τιμής, αλλά δεν τα κατάφερε.



Τα στιγμιότυπα


Η εξέλιξη όπως την παρακολουθήσατε σε real-time μέσω του sport-fm.gr



Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Παπαγεωργίου, Καρασαλίδης, Φλίσκας, Γουάλας, Ντε Λούκας (62' Καμαρά), Λουσέρο, Πιτσέλι (71' Τριάδης), Βασιλακάκης, Λάζιτς, Γιουνές

Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Σολτάνι, Ράνος, Σβάρνας, Καμαρά.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Παπάζογλου, Κούσας, Ροντρίγκες, Τσοκάνης (64' Ρότσα), Μάκος (64' Μπράβο), Πάουλο, Λόπες, Ρέι, Ρόσα (46' Κλέσιο), Μαρκόφσκι

Στον πάγκο: Καβουσάκης, Βακράκος, Χαντάκιας, Βασιλούδης.

Διαιτητής: Αλεξάνδρος Αρετόπουλος. Βοηθοί: Ιωάννης Κοντιζάς, Αϊχάν Χούσκογλου 4ος Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος

Αποστόλης Λιβάνιος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube