Αυτόν τον μήνα, το "Flix it" στη Στέγη νιώθει ανατριχίλες... Για μία και μοναδική προβολή, στις 16 Ιανουαρίου, η Λάμψη του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, που χαρακτηρίστηκε ως «η πιο τρομακτική ταινία που έγινε ποτέ», θα ξεδιπλωθεί στην οθόνη, στην extended εκδοχή της, με 24 επιπλέον λεπτά, σε κόπια 4Κ, που υπόσχεται την τελειότερη ποιότητα εικόνας και ήχου. Η «Λάμψη» παραμένει πάντοτε –εκτός από μια πολύ τρομακτική ταινία–μια από τις καλύτερες μεταφορές best-seller του Στίβεν Κινγκ στο σινεμά, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του συγγραφέα, ένα εξαίσιο δείγμα ψυχολογικού τρόμου που έμελλε να γίνει κλασικό – περισσότερο κι από το μανιασμένο πρόσωπο του Τζακ Νίκολσον στη διάσημη σκηνή με το τσεκούρι.

Εκμηδενίζοντας τη χρονική απόσταση ανάμεσα στο σωτήριο 1980, όταν βγήκε στις ανυποψίαστες αίθουσες του κόσμου (στην Ελλάδα κυκλοφόρησε στις 22 Δεκεμβρίου του 1980), και το 2016, η ταινία που θα έφερνε τον Στάνλεϊ Κιούμπρικ πιο κοντά στον τρόμο της συντηρητικής Αμερικής και ακόμη πιο βαθιά στο λαβύρινθο ενός βασανισμένου μυαλού κυκλοφόρησε για πρώτη φορά φέτος στην Αγγλία με τα 24 επιπλέον λεπτά που είχαν προβληθεί προηγουμένως μόνο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Πανέμορφη, ιστορική, τόσο μοντέρνα σαν να γυρίστηκε σήμερα (αλλά πάντα από μια ιδιοφυία του σινεμά όπως ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ), η Λάμψη στη νέα της «συσκευασία» αναμένεται να συγκλονίσει ξανά το κοινό που δεν τη χορταίνει, σε όλο το μεγαλείο των 144 λεπτών της και επιβεβαιώνοντας το "Demands to be seen on the big screen" που αναφέρεται στο ολοκαίνουργιο τρέιλερ.



Μετά την προβολή της «Λάμψης», για να εκτονωθεί ο τρόμος, οι παρευρισκόμενοι θα διασχίσουν μαζί την υπόγεια διάβαση της Συγγρού για ένα πολύ ειδικό πάρτι -πού αλλού;- σε ξενοδοχείο, και πιο συγκεκριμένα στο Athens Avenue Hotel (Λεωφ. Συγγρού 182). Εκεί θα προβληθούν πέντε μικρού μήκους ταινίες που γύρισαν, ειδικά για την προβολή-event, πέντε νέοι Έλληνες σκηνοθέτες, εμπνευσμένοι από τη «Λάμψη»: η Ρηνιώ Δραγασάκη, η Ζακλίν Λέντζου, ο Βασίλης Κεκάτος, ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος και ο Γιώργος Φουρτούνης (curator ο Νίκος Πάστρας). Πρόκειται για πέντε δημιουργούς που έως τώρα, με τις μικρού μήκους ταινίες τους, έχουν βάλει ο καθένας τους μια ξεχωριστή σφραγίδα αισθητικής και προθέσεων και μια υπόσχεση για μεγάλες ταινίες! Και ναι, το πάρτι θα έχει ποτό, dj set από τον Felizol, ακόμα και… Room 237. Εσείς θα λείπετε;

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Συγγρού 107, Αθήνα
16 Ιανουαρίου και ώρα 20:00
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 900 5800

Πηγή: Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Όσκαρ: Η «Οδύσσεια» του Νόλαν και οι… μνηστήρες του χρυσού αγαλματιδίου

Πού φυλάνε οι σταρς τα βραβεία που κερδίζουν; Ποιος έβαλε το Όσκαρ στο ψυγείο και ποιανού η μητέρα το «έκλεψε»

Επίσημη η υποψηφιότητα της Ελλάδας στα OSCAR με τη «Σπασμένη Φλέβα»

NiVO στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6: «Το ντοκιμαντέρ θα είναι γεμάτο με ιστορίες και γεγονότα που δεν έχουν δημοσιευθεί»

«Schumacher '94 – The Birth of a Legend»: Η γέννηση ενός θρύλου μέσα από τα μάτια της Κορίνα Σουμάχερ

«Spider-Man: Brand New Day»: Σαρώνει το box office με 2 δισ. δολάρια σε 21 ημέρες

«Spider-Man: Brand New Day»: Σπάει τα ταμεία – 1,67 δισ. δολάρια και…«βλέπει» τα 3 δισ.

Αντόνιο Μπαντέρας: «Η καρδιακή προσβολή ήταν το καλύτερο πράγμα που μου συνέβη ποτέ»

«Spider-Man: Brand New Day»: Έσοδα 927 εκατ. δολαρίων στο πρώτο Σαββατοκύριακο – Ιστορικό ντεμπούτο

Θλίψη στο Χόλιγουντ: Πέθανε ο Βίνσεντ Παστόρε, ο αγαπημένος ηθοποιός των «The Sopranos»