Η ομάδα της ασπιρίνης δεν άφησε το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης στην Πόρτο και με εμφατικό τρόπο, πήρε την πρόκριση σε συνδυασμό και με το 2-1 του πρώτου αγώνα. Ήρωας της αναμέτρησης για τους Γερμανούς, ο Χάβερτζ που μοίρασε δύο ασίστ και σημείωσε ένα γκολ, ενώ από ένα σημείωσαν οι Αλάριο και Ντεμπιρμπάι.

Μόλις στο 11ο λεπτό ο Αλάριο βρέθηκε σε θέση βολής (από κανονική θέση μετά από εξέταση )VAR και με δεξί πλασέ στην απέναντι γωνία έκανε το 0-1 από έξοχο συνδυασμό και τελική πάσα του Χάβερτζ. Η Πόρτο πάλευε ν’ απειλήσει αλλά δεν τα κατάφερε, αφού σε καμία περίπτωση, πλην μίας κεφαλιάς στο 41ο λεπτό με τον Οτάβιο.

Η Λεβερκούζεν καθάρισε την πρόκριση μέσα σε λιγότερο από δέκα λεπτά στην επανάληψη καθώς στο 49’ ο Αλάριο θα χάσει ευκαιρία από πλάγια θέση. Ωστόσο την αμέσως επόμενη φάση ωστόσο οι Γερμανοί θα βρουν εκτεθειμένη την άμυνα των Πορτογάλων, αφού ο Ντεμιρμπάι θα πασάρει κάθετα στον Ντιαμπί, ο Μαρκεζίν θα αποκρούσει, αλλά ο Χάβερτζ θα στρώσει την μπάλα στον Ντεμιρμπάι που με αριστερό σουτ έκανε το 0-2 και ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρόκριση.

Το 0-3 θα έρθει πάλι από συνδυασμό του Χάβερτζ και του Ντιαμπί με τον Γάλλο να νικιέται στο τετ-α-τετ από τον Μαρκεζίν, αλλά η μπάλα του ξαναστρώθηκε για να την πασάρει στον Χάβερτζ που έκανε το 0-3. Ο Μαρεγκά στο 66’ με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Οτάβιο, μείωσε σε 1-3. Ο Σοάρες αποβλήθηκε πέντε λεπτά πριν το φινάλε, για να ολοκληρωθεί έτσι με τον χειρότερο τρόπο το ματς για τους «Δράκους».

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube