Σε απόλυτη αντίθεση με το πλάνο που εφάρμοσε το περασμένο καλοκαίρι αμέσως μετά τον χαμένο τελικό του Κιέβου, η Λίβερπουλ, φέτος, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα στο κομμάτι των μεταγραφών και μπήκε Ιούλιος. Ακριβώς έναν μήνα μετά την κατάκτηση του Champions League στον αγγλικό τελικό κόντρα στην Τότεναμ στη Μαδρίτη, η ομάδα του Κλοπ έχει μείνει με τα ίδια πρόσωπα, δίχως την παραμικρή προσθήκη και πλέον οφείλει να τρέξει πολύ.

Αν θέλει να φτάσει σε σημείο να κοντράρει τη Μάντσεστερ Σίτι και να επιστρέψει στην κορυφή του πρωταθλήματος, χρειάζεται να κάνει άμεσα τις κινήσεις της και να δυναμώσει. Πέρυσι, το έκανε σωστά και γρήγορα με την απόκτηση του Άλισον από τη Ρόμα, με τον Φαμπίνιο, είχε ήδη κλείσει τον Κεϊτά μερικούς μήνες νωρίτερα αφήνοντάς τον στη Λειψία με τη μορφή δανεισμού, ενώ, πρόσθεσε αργότερα το καλοκαίρι και τον Σέρνταν Σακίρι.

Ναι, το ρόστερ της Λίβερπουλ είναι εξαιρετικό. Ναι, είναι ομάδα που έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης με την κατάκτηση του Champions League, που έφτασε στους 97 βαθμούς στο πρωτάθλημα, επίδοση που είναι απίστευτη για ομάδα που τερματίζει στη δεύτερη θέση, όμως, απέναντί της έχει μια υπερομάδα. Και παλεύει κόντρα στη Σίτι του Γκουαρδιόλα που έχει πολύ πιο πλήρες ρόστερ.

Ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα της Λίβερπουλ την περασμένη σεζόν ήταν πως στηρίχθηκε στους ίδιους ποδοσφαιριστές και πραγματικά ήταν τρομερά τυχερή που δεν είχε ν' αντιμετωπίσει πολλούς σοβαρούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Επειδή δεν πάει προς τα πίσω ο κόσμος, αντί να αλλάξουμε την τεχνολογία, καλύτερα να εκπαιδεύσουμε τους ανθρώπους

Αυτή η στιγμή ήταν μαγική για αυτά τα παιδιά, αλλά τώρα, το στοίχημα θα είναι να κάνουν καριέρα!

Η Ρεάλ πέρασε, γιατί ο Αντσελότι έπεισε τους σταρ, να βάλουν το εγώ κάτω από το εμείς

Η χειρότερη βραδιά παικτών και Κλοπ, έφερε τη Λίβερπουλ σε μονόδρομο, που είναι το πρωτάθλημα!

Ο Βαλβέρδε ξανάφερε στην Αθλέτικ ένα μεγάλο τρόπαιο-οξυγόνο για τον σύλλογο

Πόσο τεράστια ανάγκη έχει ένα νέο «πρότζεκτ Κυράστα» σήμερα ο Παναθηναϊκός, αφού «έκαψε» το πλησιέστερο που είχε!

Αξίζει… χειροκρότημα: Είτε πάρει το πρωτάθλημα, είτε όχι, ο Αρτέτα έκανε ξανά την Άρσεναλ διεκδικήτρια του τίτλου!

Η ιστορία δείχνει το δρόμο προς τον τίτλο για την Άρσεναλ: Νίκη στο «Έτιχαντ»!

Δοκάρι και μέσα ήρωες, δοκάρι και έξω άχρηστοι, γιατί δεν μάθαμε ποτέ πως ανάμεσα σε άσπρο και μαύρο υπάρχει και το γκρι

Μια ομάδα αδικημένη από την ιστορία της, που «σβήνει» 110 κεράκια και έχει πάντα βαριά φανέλα!