Οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της Γαλλίας ξεκινούν στις 5 Ιουλίου στη Μανίλα, όπου θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Ο τεχνικός των «τρικολόρ» Βινσάν Κολέ μετά το παιχνίδι με την Ιαπωνία, όπου η ομάδα του επικράτησε 91-74, παρουσίασε τους εκλεκτούς του 12 που θα βρίσκονται στο δυναμικό του.

Με αρχηγό των Τόνι Πάρκερ η ομάδα της Γαλλίας θα παραταχθεί στη Μανίλα όπου θα αντιμετωπίσει στο πρώτο της παιχνίδι τις Φιλιππίνες.

Μοναδική έκπληξη αποτελεί η απουσία του Αλέξις Αζινσά, αφού η ομάδα του δεν του επιτρέπει να αγωνιστεί. Παράλληλα, σαν 13ος παίκτης θα ακολουθήσει την αποστολή ο Έντουιν Τζάκσον, προκειμένου να συνεισφέρει στις προπονήσεις, μιας και ο Νικολά Μπατούμ βρίσκεται ακόμη σε συζητήσεις για το νέο του συμβόλαιο στο ΝΒΑ, ενώ ο Αντουάν Ντιότ είναι τραυματίας και δεν θα συμμετέχει στην προετοιμασία.

Η 12αδα των «τρικολόρ»: Νικολά Μπατούμ, Νάντο Ντε Κολό, Μπορίς Ντιό, Αντουάν Ντιότ, Μικαέλ Ζελαμπάλ, Τομάς Ερτέλ, Τσαρλς Καουντί, Τζόφρι Λοβέρν, Αντριέν Μόερμαν, Τόνι Πάρκερ, Φλοράν Πιετρούς, Κιμ Τιλί.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube