Οι Γερμανοί εισαγγελείς που ερευνούν την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν από το πορτογαλικό θέρετρο Πράια ντα Λουζ το Μάιο του 2007 ενημέρωσαν με επιστολή τους Βρετανούς γονείς του τετράχρονου τότε κοριτσιού ότι η κόρη τους είναι νεκρή.

Ενώ δηλώνουν βέβαιοι ότι έχουν στα χέρια τους υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας, οι εισαγγελείς αρνούνται ακόμα και στην επιστολή να αποκαλύψουν τις λεπτομέρειες που τους έχουν οδηγήσει στο συμπέρασμά τους, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα έθετε σε κίνδυνο την έρευνα γύρω από τον ύποπτο ως δράστη Κρίστιαν Μπρούκνερ.

Ο Γερμανός ύποπτος κρατείται σε φυλακές της χώρας του έχοντας καταδικαστεί για αδικήματα σεξουαλικής φύσης.

Ο επικεφαλής εισαγγελέας Χανς Κρίστιαν Βόλτερς δήλωσε ότι δεν μπορεί να μοιραστεί κρίσιμες πληροφορίες για τον ύποπτο ούτε καν με τη Σκότλαντ Γιαρντ ή την πορτογαλική αστυνομία.

«Έχουμε συμπαγείς αποδείξεις ότι ο ύποπτός μας έχει σκοτώσει τη Μάντλιν και αυτό σημαίνει ότι είναι νεκρή. Στους γονείς έχουμε πει ότι η γερμανική αστυνομία έχει αποδείξεις πως είναι νεκρή, αλλά δεν τους έχουμε πει τις λεπτομέρειες. Πρόκειται για υπόθεση δολοφονίας και όχι αγνοούμενου ατόμου», είπε ο κ. Βόλτερς.

Πρόσθεσε ότι το ζεύγος ΜακΚαν δεν έχει απαντήσει στην επιστολή.

Σύμφωνα, εξάλλου, με πορτογαλικά δημοσιεύματα, η τοπική αστυνομία σχεδιάζει να πραγματοποιήσει έρευνες σε πηγάδια που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή όπου ζούσε το 2007 ο 43χρονος ύποπτος, όχι μακριά από το θέρετρο στο οποίο παραθέριζε η οικογένεια ΜακΚαν.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Επίθεση στην Ακρόπολη: Ο 60χρονος είχε επιτεθεί με μαχαίρι και στο Σύνταγμα - Πιο σοβαρά ο ένας από τους δύο τουρίστες

Θεσσαλονίκη: Τραυματισμός φύλακα του ΟΑΣΘ από χτύπημα με βαριοπούλα - Δύο συλλήψεις

Λεωφορείο στο Βιετνάμ πήρε φωτιά – Επτά νεκροί και πέντε τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι στην Ακρόπολη - Δύο Αμερικανοί τουρίστες τραυματίες

Σήμερα στη Βουλή οι νέες ρυθμίσεις για τις συντάξεις χηρείας – Κεραμέως: «Τέλος σε μια κοινωνική αδικία 10 ετών»

Νέο πλαίσιο για ηλεκτρικά πατίνια από σήμερα: Απαγόρευση για ανηλίκους κάτω των 17 ετών και υποχρεωτική ασφάλιση

Δέκατο κύμα επιθέσεων των ΗΠΑ στο Ιράν - Η Τεχεράνη επιτίθεται σε κράτη του Κόλπου, και σε 2 τάνκερ στο Ορμούζ

Ώρα πληρωμών: Πότε μπαίνουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς οι συντάξεις

Το crash test της ΔΕΘ, η στρατηγική μίας κάλπης, η συμπαγής Κοινοβουλευτική Ομάδα

Η αόρατη απειλή πάνω από τη Γη: Η διαστημική ρύπανση φτάνει σε κρίσιμο σημείο