Μια ξεχωριστή εμπειρία βίωσαν όσοι βρέθηκαν το πρωί της περασμένης Παρασκευής στο ΕΕΑ Μαργαρίτα, το οποίο εδώ και πολλά χρόνια προσπαθεί να δώσει νέα διάσταση και διαφορετικό περιεχόμενο στην έννοια της Ειδικής Αγωγής.

Γιορτάζοντας την επέτειο της γέννησης του Νέλσον Μαντέλα, το Μαργαρίτα (δηλαδή οι άνθρωποί του, εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι) φόρεσαν –όπως συνηθίζουν ακόμη κι όταν δεν υπάρχει κάποιος ξεχωριστός λόγος- τα καλύτερα χαμόγελά τους και υποδέχτηκαν ομάδα εργαζομένων από την πρεσβεία της Νοτίου Αφρικής.

Με κεντρικό σύνθημα την ιστορική φράση του Μαντέλα «Μπορούμε ν’ αλλάξουμε τον κόσμο και να τον κάνουμε καλύτερο. Είναι στο χέρι σας να κάνετε τη διαφορά», η μεγάλη παρέα που δημιουργήθηκε, έδειξε πως άνθρωποι, κουλτούρες και πολιτισμοί που φαινομενικά διαφέρουν, επί της ουσίας βρίσκονται πολύ πιο κοντά από όσοι πιθανόν να πιστεύουν.

Μέσα από την εθελοντική εργασία στα διάφορα τμήματα του Μαργαρίτα (για 67 λεπτά, όσα και τα χρόνια αγώνα του ηγέτη της χώρας) δημιουργήθηκε ουσιαστικά μια κοινή ομάδα δράσης που στόχο είχε να μεταφέρει το μήνυμα της προσφοράς στο συνάνθρωπο, της συμμετοχής, της σύνθεσης και του σεβασμού στη διαφορετικότητα.

Στο τέλος της ημέρας, οι δύο πλευρές (που στην πορεία έγιναν μία) συμφώνησαν πως το συγκεκριμένο δρώμενο θα αποκτήσει τη σωστή του διάσταση και υπόσταση όταν δεν θα έχει απλό επετειακό χαρακτήρα, αλλά στην περίπτωση που καταφέρει να εμπνεύσει και να πείσει ορισμένους που ακόμη σφυρίζουν αδιάφορα, να ενώσουν τις φωνές και τις δυνάμεις με ένα μοναδικό στόχο: Να γίνει ο κόσμος ένα καλύτερο μέρος… Για όλους μας, ανεξάρτητα από τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του…

Το δελτίο Τύπου για την εκδήλωση από το ΕΕΑ Μαργαρίτα (από το λογαριασμό του οποίου στο facebook είναι το βίντεο και η φωτογραφία):

Την Παρασκευή 18 Ιουλίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νέλσον Μαντέλα (από το 2009 με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών) η Πρεσβεία Νοτίου Αφρικής στην Ελλάδα επέλεξε το ΕΕΑ «Μαργαρίτα» για να προσφέρει εθελοντική εργασία. Η επιλογή αυτή είναι ιδιαίτερα τιμητική.

Ομάδα εργαζομένων από την Πρεσβεία με επικεφαλής τον Πρέσβη κ. Sophonia Rapulane Makgetla και τους: κ. Dawid du Plessis (Επιτετραμμένος), ο κ. Marks Mmutlane (Πρώτος Γραμματέας ), εκπρόσωπους της Νοτιοαφρικανικής Κοινότητας καθώς και της Κοινότητας Ελλήνων Νοτίου Αφρικής επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του ΕΕΑ «Μαργαρίτα» και μετά από μια σύντομη γνωριμία με τους νέους μας, μπήκαν στα εργαστήρια και δούλεψαν μαζί τους.

Οι εθελοντές μαζί με τους σπουδαστές μας, με πολύ κέφι και διάθεση, έφτιαξαν σνακ και κουλουράκια στο εργαστήρι της «Εστίασης», φο – μπιζού στο εργαστήρι «Ειδών Δώρου», φύτεψαν δέντρα και έφτιαξαν λαχανόκηπο στο εργαστήρι του «Κήπου».

Εθελοντές και σπουδαστές του Μαργαρίτα συνεργάστηκαν άψογα και το αποτέλεσμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η ημέρα έκλεισε με χορό από μέλη του Mandela Gals που μας παρέσυραν όλους να λικνιστούμε σε Νοτιοαφρικάνικους ρυθμούς.




Οι σχέσεις του «Μαργαρίτα» με την πρεσβεία της Νότιας Αφρικής συμφωνήθηκε να συνεχιστούν. Ήταν για όλους μας μια δημιουργική μέρα. Μια ξεχωριστή εμπειρία!

Σας ευχαριστούμε πολύ!

"Μπορούμε ν’ αλλάξουμε τον κόσμο και να τον κάνουμε καλύτερο. Είναι στο χέρι σας να κάνετε τη διαφορά." Νέλσον Μαντέλα

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Ξετυλίγεται το κουβάρι για τη δολοφονία Λυγγερίδη: 5 οι προφυλακιστέοι για εγκληματική οργάνωση σήμερα

Δολοφονία Λυγγερίδη: Προφυλακίστηκε σήμερα και δεύτερος κατηγορούμενος με ηγετικό ρόλο - Συνολικά 9 προφυλακίσεις

Κινηματογραφική καταδίωξη διακινητή μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας - Στοιβαγμένα 15 άτομα, μεταξύ τους παιδιά, σε βαν!

Δολοφονία Λυγγερίδη: Μαραθώνιος για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες – Προφυλακίστηκε ο «κοντός»

Νέα υπόθεση με διακίνηση ναρκωτικών από ανηλίκους σε Παπάγου, Χαλάνδρι και Ψυχικό: 9 συλλήψεις, δύο 20χρονοι οι αρχηγοί

Βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό έξω από το κλαμπ στο Μαρούσι

Συλλήψεις στην Κρήτη για όπλα και πυροτεχνήματα

Στιγμές φρίκης για 40χρονη στη Θεσσαλονίκη από τον 42χρονο σύντροφό της - Την ανάγκαζε να εκδίδεται και την χτυπούσε

Τραγωδία ανοιχτά της Σάμου: Ναυάγιο με μετανάστες - Ένας νεκρός και 25 διασωθέντες

Δολοφονία Λυγγερίδη: Έρχονται εντάλματα σύλληψης για μέλη του ηγετικού πυρήνα