Καλές οι κούπες, αναμφίβολα. Όμως ίσως ακόμη μεγαλύτερο κέρδος κι από αυτές αποτελεί για τους «αιώνιους» η σχέση αγάπης κι εμπιστοσύνης που έχουν αναπτύξει με τον κόσμο τους. Πρόκειται για κάτι που δεν είναι εφήμερο κι ευκαιριακό, που δεν εμφανίζεται μόνο στις φιέστες και τα ντέρμπι, αλλά εκεί που πραγματικά χρειάζεται. Όταν τα πράγματα… ζορίζουν.

Τρανότερη απόδειξη από αυτή της Δευτέρας δεν υπάρχει. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός επέστρεψαν από Μαδρίτη και Μόσχα αντίστοιχα με δύο ήττες στην πλάτη, απογοήτευση-λίγο ως πολύ-για την εικόνα τους και τα προγνωστικά εναντίον τους για τη συνέχεια απέναντι σε δύο ομάδες που κακά τα ψέματα είναι πιο ποιοτικές και πλούσιες.

Οι πρώτοι που πίστεψαν όμως ότι υπάρχει ακόμη ελπίδα είναι οι φίλαθλοί τους. Παρότι η Αττική άδειασε λόγω των ημερών, παρά τη ραστώνη των ημερών και το… hangover από το πασχαλινό τραπέζι, οι φίλοι των «αιωνίων» έκαναν και με το παραπάνω το καθήκον τους.

Το ΣΕΦ ήταν κατάμεστο από 11.500 πιστούς του Ολυμπιακού και το ΟΑΚΑ από 14.000 του Παναθηναϊκού. Από ανθρώπους που δεν πήγαν στο γήπεδο για να γκρινιάξουν, να αποδοκιμάσουν ή να στήσουν λαϊκά δικαστήρια σε περίπτωση αποτυχίας. Από ανθρώπους που στήριξαν με χειροκρότημα όταν η Ρεάλ και η ΤΣΣΚΑ αντεπιτέθηκαν στο φινάλε και διεκδίκησαν στα ίσα τη νίκη. Από ανθρώπους που έδωσαν ώθηση στους «αιώνιους» να πάρουν νίκες περηφάνιας κι ελπίδας. Από ανθρώπους που θα χειροκροτούσαν ακόμη κι αν η μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι ομάδες τους κόντρα στα προγνωστικά δεν δικαιωνόταν στο τέλος. Από ανθρώπους που θα γεμίσουν-είναι δεδομένο-το ΣΕΦ και το ΟΑΚΑ το βράδυ της Τετάρτης και θα «σπρώξουν» τις ομάδες τους στο 2-2. Που στην απευκταία περίπτωση που δεν έρθει η ισοφάριση θα τις ανταμείψουν για την προσπάθειά τους και θα επιστρέψουν ήσυχοι στα σπίτια τους γνωρίζοντας πως έχουν κάνει το καθήκον τους απέναντι σε αυτούς που τους έχουν δώσει τόσες χαρές.

Με τέτοια συμπαράσταση, ακόμη κι αν φέτος δεν βρεθούν καν στο Final Four, οι επιτυχίες θα συνεχίσουν να έρχονται…

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Η ερυθρόλευκη Μπολόνια και η ομιλία Μπαρτζώκα: H παρακάμερα από το διπλό του Ολυμπιακού στη Βίρτους

Φουρνιέ στο sportfm.gr: «Ήμουν απλώς ο εαυτός μου - Το 2026 να μας φέρει τίτλους»

Ιβάνοβιτς: «Χάσαμε επειδή κάποιοι παίκτες δεν πάλεψαν όπως έπρεπε και στα 40 λεπτά»

Τα highlights από τη νίκη-θρίλερ του Ολυμπιακού στην Μπολόνια!

Μπαρτζώκας: «Πλεονέκτημα για μας ο Ντόρσεϊ - Πιστεύουμε στο ρόστερ μας»

Μποζίκας: «Όταν χρειάστηκε να αντιδράσουμε δεν πανικοβληθήκαμε - Πρέπει να χτίσουμε μομέντουμ»

Φουρνιέ: «Νιώθω καλά για τα τρίποντα, είχα πολύ καλό γεύμα Χριστουγέννων»

Ντόρσεϊ: «Το κάναμε πολύ δύσκολο για τους εαυτούς μας, πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε με την ίδια ένταση»

«Ο Ντόρσεϊ είναι ο γκαρντ που μπορεί να πάρει το μεγάλο σουτ»: Το σχόλιο Ζέρβα για τη νίκη του Ολυμπιακού στην Μπολόνια

Τα σχόλια στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 για το σπουδαίο διπλό του Ολυμπιακού στην Μπολόνια