«Είχα μια δυνατή συζήτηση με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ», δήλωσε η Μέι στους δημοσιογράφους, σχολιάζοντας τον έντονο διάλογό της με τον πρόεδρο της Κομισιόν, που την παρακολουθούσε σαστισμένος, λίγο πριν την έναρξη της συνόδου κορυφής.

Αν και το βίντεο σχεδόν μονοπώλησε τη Σύνοδο Κορυφής, η Βρετανίδα πρωθυπουργός προσπάθησε να υποβαθμίσει το περιστατικό. «Νομίζω πως αυτό είναι το είδος της συζήτησης που μπορείς να έχεις όταν έχεις αναπτύξει μια σχέση εργασίας και εργάζεσαι καλά με τον άλλον», σχολίασε.

Κατά τον έντονο διάλογο, η Μέι εμφανίστηκε να διαμαρτύρεται ότι την απεκάλεσε «νεφελώδη», έναν χαρακτηρισμό που χρησιμοποίησε ο Γιούνκερ να περιγράψει τη συζήτηση για το Brexit, μια διευκρίνιση που έγινε κατά τη διάρκεια του καβγά. «Αυτό που προέκυψε από αυτήν ήταν η διευκρίνισή του πως αναφερόταν, όταν χρησιμοποίησε αυτή την ιδιαίτερη φράση, … στο γενικό επίπεδο της συζήτησης στη Βρετανία», σημείωσε.

Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα γίνουν πιο σκληρές

Η Τερέζα Μέι παραδέχθηκε ότι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit είναι πολύ σκληρές και εκτίμησε ότι θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολες, όσο πλησιάζουμε στο τέλος.

«Διαπραγματεύσεις όπως αυτές είναι πάντοτε σκληρές και όσο πλησιάζουμε στο τέλος, μπορεί να γίνουν ακόμη πιο δύσκολες επειδή διευθετούμε τις τελευταίες λεπτομέρειες κάποιου πράγματος», ανέφερε.

Πάντως, υποστήριξε ότι εξακολουθεί να είναι πιθανόν ότι θα εξασφαλίσει επιπλέον διευκρινίσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά τη συμφωνία για το Brexit, ώστε να μπορέσει να κερδίσει την κοινοβουλευτική έγκρισή της.

Οι «συνομιλίες με τους συναδέλφους μου σήμερα έδειξαν ότι πράγματι είναι πιθανό να έχουμε επιπλέον διευκρινίσεις και συζητήσεις, μετά τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου», δήλωσε στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Πηγή: Protothema.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Νέος θάνατος κρατουμένου στις φυλακές Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα – Νεκρός 62χρονος

Απειλές για βόμβες σε αεροσκάφη: «Υπογραφή» ρωσικής εξτρεμιστικής οργάνωσης

«Περιττή γραφειοκρατία»: Οι ΗΠΑ μπλόκαραν γαλλική πρωτοβουλία για την ασφάλεια της ΑΙ

Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου: Βίντεο από την επίθεση στο Μαθηματικό με τους 3 τραυματίες

Πέντε νέα εγχώρια κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου την τελευταία εβδομάδα - Συνολικά 53 θάνατοι

Δύο θάνατοι από γρίπη την τελευταία εβδομάδα -156 νέες εισαγωγές COVID-19

Μέγκαν Μαρκλ: Και ο αδελφός της στο μικροσκόπιο της έρευνας για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Προσωρινά κρατούμενος ο 37χρονος φερόμενος εγκέφαλος της ΜΚΟ για τα παιδιά με καρκίνο - Τι είπε στον ανακριτή

Σοκ στη Γερμανία από τον αιφνίδιο θάνατο του Βαυαρού Αϊβάνγκερ

Τα εργαστήρια κατέληξαν στον μηχανισμό θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη