Ίσως είναι το λιγότερο σημαντικό αυτές τις ώρες που όλος ο κόσμος δοκιμάζεται λόγω κορωνοϊού, ωστόσο έχει το δικό της ενδιαφέρον.

Η UEFA την προσεχή Τρίτη συνεδριάζει για την τύχη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, σε επίπεδο συλλόγων και εθνικών ομάδων. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το Euro 2020, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί σε 12 χώρες, θα μετατεθεί για έναν χρόνο μετά, το 2021.

Όπως μετέφερε ο Βασίλης Βέργης στον ΣΠΟΡ FM 94,6, η επικείμενη απόφαση μετάθεσης του Euro για έναν χρόνο μπροστά, πιθανώς θα δώσει τα χρονικά περιθώρια στα playoffs της Super League να διεξαχθούν και να ολοκληρωθούν κανονικά. Αν, φυσικά, το επιτρέψει η κατάσταση και εξαλειφθεί ο κίνδυνος από τον κορωνοϊό.

Σήμερα το απόγευμα θα συναντηθούν οι εκπρόσωποι των ομάδων της Super League και θα αποφασίσουν είτε ομόφωνα είτε κατά πλειοψηφία (με εξαίρεση τον Ολυμπιακό) την αναβολή των playoffs.

Αν το Euro 2020 διεξαγόταν κανονικά, τα εθνικά πρωταθλήματα θα όφειλαν να έχουν ολοκληρωθεί τον Μάιο, αλλά από τη στιγμή που οδεύει προς μετάθεση για το 2021, ίσως δοθεί η δυνατότητα να παιχτούν τα playoffs, ακόμη κι αν ολοκληρωθούν τον Ιούνιο. Αν η UEFA ζητήσει χρόνο και δεν αναβάλει το Euro 2020, τότε η Super League θα πορευτεί με βάση τις επιταγές του Υπουργείου Υγείας, αν και… όποτε αποφασίσει να ανάψει πράσινο για την διεξαγωγή αγώνων.

Φυσικά όλα τα παραπάνω, επαναλαμβάνουμε, θα εξαρτηθούν από το αν θα υπάρξει αρχικά ύφεση και εν συνεχεία εξάλειψη του κινδύνου για την υγεία λόγω της πανδημίας που μαστίζει όλο τον πλανήτη. Γι’ αυτό και η Super League, αλλά και οι υπόλοιπες διοργανώσεις, εξαρτώνται από τις αποφάσεις που θα ληφθούν και σε επίπεδο κυβέρνησης.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Λουτσέσκου: «Φτάνουμε στο τέλος και πρέπει να προσέξουμε κάθε λεπτομέρεια - Η δουλειά των παικτών είναι τοπ»

Tα τρία γκολ και οι καλύτερες φάσεις από τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Λεβαδειακού

Παπαδόπουλος: «Να αλλάξουμε τη νοοτροπία και την ψυχολογία μας - Υπάρχει χρόνος να αντιδράσουμε»

Λουτσέσκου: «Ακόμη μία θλιβερή στιγμή για την οικογένεια του ΠΑΟΚ - Είμαστε όλοι δίπλα στην οικογένεια του παιδιού»

Πρώτη φορά βασικός στον Ατρόμητο και πλήγωσε την ΑΕΚ ο Μήτογλου για το 1-0!

Με full rotation και εννιά αλλαγές η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού με Παναιτωλικό

ΠΑΟΚ που ανεβαίνει, ξεμπέρδεψε ρίχνοντας «σβηστή» τριάρα στον Λεβαδειακό

Ο πρωταγωνιστής Ελ Κααμπί και το ερυθρόλευκο πάρτι στις κερκίδες του Παγκρήτιου: Η παρακάμερα του Ολυμπιακού

Επεισόδιο με οπαδούς στα δημοσιογραφικά της Τούμπας - Αποχώρησαν δημοσιογράφοι

Με Μάνταλο και Λιούμπιτσιτς η ενδεκάδα της ΑΕΚ - Στον πάγκο ο Πινέδα!