Η Μπάγερν παίζει χωρίς αντίπαλο τα τελευταία χρόνια στη Γερμανία και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. Οι Βαυαροί έχουν κατορθώσει να προσελκύουν όχι μόνο εξαιρετικούς ξένους παίκτες, αλλά και τους καλύτερους της γερμανικής αγοράς, αποκτώντας τους μάλιστα απευθείας από τους εντός ή εκτός εισαγωγικών εγχώριους ανταγωνιστές τους.

Τελευταίο παράδειγμα είναι ο Λέον Γκορέτσκα, ο οποίος προσυμφώνησε με την Μπάγερν στην οποία και θα μεταπηδήσει το καλοκαίρι χωρίς μάλιστα να πάρει ούτε ευρώ η Σάλκε, μιας και ο παίκτης είναι ελεύθερος. Ο 22χρονος μέσος δεν είναι ούτε ο πρώτος, αλλά δεν θα είναι και ο τελευταίος στη λίστα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως η Μπάγερν έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια παίκτες όπως οι Μάριο Γκέτσε (45 εκατ. ευρώ το 2013), Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (50 εκατ. ευρώ το 2014) και Ματς Χούμελς (38 εκατ. ευρώ το 2016) από τη Ντόρτμουντ, Μάνουελ Νόιερ (30 εκατ. ευρώ από τη Σάλκε το 2011) και Μάριο Μάντζουκιτς (13 εκατ. ευρώ από τη Βόλφσμπουργκ το 2014), ενώ η λίστα περιλαμβάνει κι άλλους παίκτες που έχουν κάνει εσωτερική μετανάστευση στην Μπάγερν, όπως οι Σούλε, Βάγκνερ, Ρόντε, Γκνάμπρι, Κίμιχ, Ντάντε και Πισάρο.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube