Πληθαίνουν πλέον οι φωνές στο ποδοσφαιρικό στερέωμα, για το θέμα της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Κατάρ, χώρα στην οποία θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2022.

Την αρχή είχαν κάνει οι παίκτες της Εθνικής Νορβηγίας στον αγώνα της πρεμιέρας των προκριματικών την περασμένη Τετάρτη, στέλνοντας το μήνυμα υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σειρά πήρε η Γερμανία, οι παίκτες της οποίας κατά την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου στον αγώνα με την Ισλανδία φορούσαν μαύρες φανέλες σχηματίζοντας τη φράση «Human Rights» (Ανθρώπινα Δικαιώματα).

Σήμερα λοιπόν, τόσο η Νορβηγία όσο και η τρίτη χώρα που παίρνει θέση ανοικτά σε αυτό το φλέγον ζήτημα, η Ολλανδία, προέβησαν σε νέες ενέργειες λίγο πριν την έναρξη των αγώνων τους με Τουρκία και Λετονία αντίστοιχα. Συγκεκριμένα, φόρεσαν μπλούζες με μηνύματα όπως «Ανθρώπινα Δικαιώματα μέσα και έξω από το γήπεδο. Νορβηγία, Γερμανία. Ποια έχει σειρά;», αλλά και «Το ποδόσφαιρο υποστηρίζει την αλλαγή».

Όπως είναι φυσικό λοιπόν, ολοένα και περισσότερες χώρες τάσσονται ανοικτά κατά των όσων συμβαίνων στο Κατάρ, εκεί όπου τουλάχιστον έξι χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην ανέγερση των γηπέδων ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αξίζει να αναφερθεί πως και η Δανία, ανακοίνωσε πως στο αυριανό παιχνίδι της με τη Μολδαβία (28/3) θα προχωρήσει σε μια παρόμοια ενέργεια.

Τέλος, το ερώτημα που γεννάται από όλα αυτά, είναι το ποια θα είναι η στάση της FIFA, στις αντιδράσεις των ομάδων και του κόσμου για όσα συμβαίνουν στο Κατάρ.



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Έντονη ανησυχία για το Μουντιάλ στο Μεξικό, μετά την έκρηξη βίας που έφερε ο θάνατος του «El Mencho»

Ενισχυμένη με… ρομπότ σκύλους η Αστυνομία της Γουαδελούπε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026!

«Τρελά» πριμ σε Τούχελ και παίκτες της Αγγλίας για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Μουντιάλ 2030: Η Ισπανία θα φιλοξενήσει τον τελικό

Σφαγεία, δηλητηριάσεις και πυροβολισμοί: Σοκαριστικές καταγγελίες για τα αδέσποτα στο Μαρόκο ενόψει Μουντιάλ 2030!

Απίστευτοι οι Σκωτσέζοι: Σχεδόν χίλιοι έχουν αγοράσει ήδη εισιτήρια για τον τελικό του Μουντιάλ

Νέα εποχή στο οφσάιντ: Η FIFA φέρνει 3D avatars όλων των παικτών στο Μουντιάλ με τεχνητή νοημοσύνη!

Στους υποψήφιους διαιτητές για το Μουντιάλ ο Ευαγγέλου

Οργή κατά FIFA: Απαγορευτικές τιμές στα εισιτήρια για άτομα με αναπηρία στο Μουντιάλ!

Στην Ισπανία και στην έδρα της Λεβάντε οι κρίσιμες αναμετρήσεις της Ουκρανίας για τα playoffs του Μουντιάλ