Πάει Τουρκία η Ουκρανία!

Η ομάδα του Μούρζιν διέλυσε 88-64 το ήδη αποκλεισμένο Ισραήλ, με αποτέλεσμα να πάρει το εισιτήριο για τους «16», όπου θα αντιμετωπίσει την Σλοβενία και παράλληλα να πετάξει εκτός διοργάνωσης την Γεωργία του Ηλία Ζούρου, καθώς υπερτερεί στην ισοβαθμία!

Κορυφαίος των Ουκρανών ήταν ο Κραβτσόβ με 17 πόντους και 7 ριμπάουντ, με τον Οτβερτσένκο να είχε 13 και τον Λίποβι 10. Από τους οικοδεσπότες, ξεχώρισε ο Ελιγιάχου με 12 πόντους.

Από νωρίς πήρε ένα σταθερό προβάδισμα το Ισραήλ (11-6), διατηρώντας το μέχρι και τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (16-11). Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και έπειτα, η Ουκρανία ξεκίνησε την αντεπίθεσή της, κλείνοντας την περίοδο με ένα σερί 0-8 (16-19). Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι… παρέπαιαν στο παρκέ, με τους Ουκρανούς από την άλλη να κάνουν… πάρτι και να στέλνουν την υπέρ τους διαφορά στο +23 (18-41)! Έκτοτε, οι φιλοξενούμενοι έριξαν ρυθμούς, αλλά είχαν κάνει τη δουλειάς τους, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το +18 (28-46).

Ίδια ήταν η εικόνα του ματς και στο τρίτο δεκάλεπτο, με την Ουκρανία όχι μόνο για να συντηρείται μπροστά, αλλά να φτάνει αρχικά στο +31 (34-65) και στη συνέχεια ακόμη και στο +33 (38-71), με τον Οχαγιόν να διαμορφώνει στο τέλος με μία βολή το 39-71. Με την ίδια… φόρα μπήκαν οι Ουκρανοί και στην τέταρτη περίοδο, με αποτέλεσμα να πάνε στο +38 (43-81), με το τελικό αποτέλεσμα να ήταν το 88-64.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 28-46, 39-71, 64-88



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Σρέντερ για Αταμάν: «Ακούγεσαι σαν να πονάς - Ευτυχώς δεν θα γίνεις ποτέ προπονητής μου»

«Οι υποσχέσεις κρατιούνται»: Ο Σενγκούν πήρε στον Οσμάνι δώρο ένα ρολόι για την άμυνα που έπαιξε στον Γιάννη

Έτσι έληξε η ένταση μεταξύ Γιάννη και Σενγκούν: Το τηλεφώνημα του Αντετοκούνμπο και η κοινή απόφαση για... ανακωχή

«Φίλε, άμα είσαι θετικός και δώσεις όλο σου το είναι, κάτι γίνεται»: Το μήνυμα πίστης του Σλούκα πριν το μετάλλιο!

Παρέμεινε 13η στο FIBA ranking η Ελλάδα παρά το χάλκινο - Άλμα 15 θέσεων για την Τουρκία, ανέβηκε 2η η Γερμανία

Λάρκιν: «Έχει μία... μαγκιά ο Σενγκούν, πιστεύει ότι κανείς δεν μπορεί να τον μαρκάρει»

Γκασόλ: «Λατρεύω το πάθος και την υπερηφάνεια του Γιάννη για την Ελλάδα»

Παναγιωτόπουλος: «Δώσαμε τη σπίθα για την αναγέννηση του μπάσκετ μας - Μας συγκινεί ο Γιάννης, ξέρουμε πόσο το ήθελε»

Δεν χορταίνει μετά το Ευρωμπάσκετ ο Παπανικολάου: «Χάλκινο μετάλλιο, χρυσές αναμνήσεις»

Giannis Effect και στη μουσική: Επανήλθαν στο Top 50 του Spotify τρία παλιά hits του Light λόγω Αντετοκούνμπο!