Σα να μην πέρασε μια μέρα, και όμως είναι πέντε χρόνια μετά…Ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά μετά το 2017, έζησε την 17η Μαΐου μία πτήση με προορισμό το Final Four της Ευρωλίγκας και το μόνο που άλλαξε ήταν μερικά πρόσωπα και πρωταγωνιστές. Ο ίδιος ενθουσιασμός, η ίδια προσμονή και περίσσια αυτοπεποίθηση για κάτι καλό, όπως και στις προηγούμενες συμμετοχές, είναι οι λέξεις που αντικατοπτρίζουν τα όσα διαδραματίστηκαν στην μιάμιση ώρα της πτήσης προς το Βελιγράδι.

Αποστολή στο Βελιγράδι, Νίκος Ζέρβας

Το τσάρτερ της ΚΑΕ, γέμισε από τα μέλη των οικογενειών των περισσότερων παικτών αλλά και στελεχών της ομάδας, που συνόδεψαν τους «ερυθρόλευκους» λίγο πριν την τελική μάχη. Την παράσταση, έκλεψε η μόλις ενός έτους κόρη του Κώστα Σλούκα, ο οποίος ως… χαζομπαμπάς, είχε το νου του συνέχεια σε αυτήν και την κρατούσε στην αγκαλιά του. Λίγο πιο δίπλα ο γιός του Λιβιό Ζαν Σαρλ πλάι στην μητέρα του, επίσης παίκτρια του μπάσκετ στον Πρωτέα Βούλας, μαγνήτιζε με το γεμάτο γλύκα βλέμμα του τους επιβάτες. Στα πρόσωπα των πρωτάρηδων σε Final Four παικτών, έβλεπες την ανυπομονησία, με τους παλαιότερους να τους μιλούν για αυτό που θα ζήσουν.



Οι περισσότεροι ήταν χαλαροί, μιλούσαν για τα παιχνίδια και όχι μόνο και αυτή την φορά ο πιλότος επέλεξε να μην ανακοινώσει κάποιο ευχετήριο μήνυμα για να αλλάξει το… γούρι. Άλλωστε στις δύο προηγούμενες απόπειρες η κούπα δεν ταξίδεψε με την πτήση της επιστροφής. Ο κόουτς Μπαρτζώκας συζητούσε με τους συνεργάτες του που μελετούσαν τις τελευταίες λεπτομέρειες και ετοίμαζαν την αυριανή τελευταία προπόνηση. Άπαντες απόλαυσαν το σνακ και τους χυμούς που πρόσφερε το απόλυτα εξυπηρετικό πλήρωμα της πτήσης, άκουσαν την μουσική τους διάβασαν λίγο από το βιβλίο τους και έφτασαν στον τόπο της... μάχης. «Βελιγράδι ήρθαμε» ήταν το μήνυμα των «ερυθρόλευκων» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το που… πάτησε το πόδι της η αποστολή στην σερβική πρωτεύουσα.

Με ήλιο και ζέστη η υποδοχή, με μαύρα σύννεφα και δυνατή μπόρα κατά την διάρκεια της διαδρομής προς το ξενοδοχείο. Οι προληπτικοί, προσπαθούσαν να… μεταφράσουν τα σημάδια όμως δεν είναι δα και απίθανη μία ανοιξιάτικη βροχούλα στο Βελιγράδι. Που από την πρώτη στιγμή που πατάς το πόδι σου σε αυτό, καταλαβαίνεις πως κάτι σπουδαίο γίνεται από την Πέμπτη μέχρι το Σάββατο. Παντού επιγραφές και φωτισμένα πλακάτ με το σήμα του final four και τους Κώστα Σλούκα και Νικ Καλάθη να πρωταγωνιστούν μαζί με τους Ταβάρες, Μίτσιτς, Μίροτιτς και Λάρκιν.



Δύο Έλληνες παίκτες ανάμεσα στις επιλογές για την διαφήμιση της κορύφωσης της φετινής Ευρωλίγκας. Την ώρα που προσγειώθηκε το αεροπλάνο του Ολυμπιακό, μία ακόμα πτήση από Ελλάδα, μετέφερε τους πρώτους Έλληνες οπαδούς που από αύριο θα κάνουν απόβαση στο Βελιγράδι. Υπολογίζεται πως έντεκα χιλιάδες θα είναι στην «Stark Arena», αλλά και αρκετοί ακόμα στους γύρω δρόμους για να ζήσουν το γεγονός νοητά. Συντροφιά τους, οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα, που φρόντισε να τοποθετήσει γιγαντοοθόνες σε σημεία της πόλης για να παρακολουθήσουν όλοι μαζί τα παιχνίδια.

Η γιορτή αρχίζει και ο Ολυμπιακός, αλλά και η Ελλάδα είναι ξανά μέρος της…



ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Μακάμπι: Χάνει το Game 3 με Παναθηναϊκό ο Μπόλντγουιν - Εξαιρετικά αμφίβολος για το τέταρτο ματς

Μακάμπι: Ακόμη άγνωστο αν προλαβαίνει το Game 3 ο Μπόλντγουιν

Πετρίδης: «Κλειδιά για τον Παναθηναϊκό η άμυνα και ο έλεγχος του ρυθμού»

Ζέρβας: «Επιτυχημένη η εξόρμηση στη Βαρκελώνη - Ο Ολυμπιακός πλέον είναι το φαβορί στη σειρά με τα ματς στο ΣΕΦ»

Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν και κάνουν φτερά τα εισιτήρια του Game 4 με την Μπαρτσελόνα!

Γιατί η απουσία του Χουάντσο «πονά» τον Παναθηναϊκό

Το high five των παικτών με τους Αγγελόπουλους και η «μάχη» από… μέσα: Η παρακάμερα του Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός

Με φουλ «αιώνιους» το Top 10 της Ευρωλίγκας

Βιλντόσα: «Θα είναι πιο σκληρή η Μακάμπι με τον Σλούκα, αλλά μπορεί να το χειριστεί αυτό»

Γιοκουμπάιτις: «Πήραμε το μάθημά μας από το πρώτο ματς - Όποιος είναι πιο δυνατός σωματικά και ψυχολογικά θα περάσει»