Από τον παράδεισο στην κόλαση και τελικά συμβιβασμός με την πραγματικότητα για τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν έχοντας για ακόμα μία αγωνιστική εκτός τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον τιμωρημένο Σέρχιο Ράμος λόγω της αποβολής κόντρα στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, έμεινε στο 2-2 με τη αναγεννημένη Βαλένθια του Μαρθελίνο, σε ένα ματς που στο 77' βρέθηκε πίσω στο σκορ (1-2), ισοφάρισε στο 83' και τελικά έμεινε στο 2-2, αφού ο Μπενζεμά έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν σε ακόμα μία περίπτωση ο Ασένσιο, που άνοιξε το σκορ μόλις στο 10' με ωραία ατομική ενέργεια και με συστημένο πλασέ στην εστία του Νέτο. Ωστόσο, η φετινή Βαλένθια δεν έχει καμία σχέση με την περσινή, που σε ανάλογη περίπτωση μπορεί να είχε καταρρεύσει.

Συγκεκριμένα, στο 18' ο Σολέρ ολοκλήρωσε άψογα μια τέλεια οργανωμένη επίθεση των «νυχτερίδων» και έκανε το 1-1, δίνοντας στην ομάδα του τις ελπίδες που της αναλογούσαν. Στη συνέχεια του ματς, ο Μπενζεμά άρχισε να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, οι περισσότερες εκ των οποίων δεν... επιτρέπεται να χάνονται από το «9» της «βασίλισσας».

Όσο περνούσε η ώρα και η Ρεάλ Μαδρίτης ανέβαζε τις γραμμές της, η Βαλένθια γινόταν όλο και πιο επικίνδυνη, κάτι που αποδείχθηκε στο 77'. Χτίζοντας και πάλι την επίθεσή της από την αριστερή πτέρυγα, η μπάλα έφτασε στο ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Κοντογκμπιά με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-2 μέσα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Όπως ήταν αναμενόμενο το γήπεδο... έγειρε προς την εστία του Νέτο για το τελευταίο τέταρτο του αγώνα, με τον Ασένσιο να γίνεται πάλι ο άνθρωπος της στιγμής για τη «βασίλισσα». Με απευθείας εκτέλεση φάουλ άφησε και πάλι όρθιο τον Νέτο, ισοφαρίζοντας σε 2-2, βάζοντας φωτιά στα τελευταία λεπτά.

Για κακή τύχη της Ρεάλ Μαδρίτης σε όλες τις φάσεις που δημιούργησε μέχρι το 94', πρωταγωνιστής ήταν ο Μπενζεμά. Αρχικά, στο 86' η μπάλα του στρώθηκε στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά με κάποιο τρόπο κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ, ενώ στο 92' έπιασε την κεφαλιά, αλλά σε πρώτη φάση ο Νέτο και στη συνέχεια το δοκάρι του στέρησαν το γκολ, σε ένα βράδυ που ο Γάλλος θα θέλει να το ξεχάσει πάρα πολύ γρήγορα.



Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής της Primera

Παρασκευή, 25-08

Σοσιεδάδ – Βιγιαρεάλ 3-0
(Ζοζέ 25’, Πριέτο 34’, Χουάνμι 45+1)

Μπέτις – Θέλτα 2-1
(31’ Λεόν, 77’ Φεντάλ-10’ Γκόμες)

Σάββατο, 26-08

Αλαβές – Μπαρτσελόνα 0-2
(55', 66' Μέσι)

Λεβάντε – Λα Κορούνια 2-2
(35' Μπάρντι, 83' Ίβι - 5' Φέντε, 31' Σίντνεϊ)

Χιρόνα – Μάλαγα 1-0
(28' Αλκαλά)

Λας Πάλμας – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-5
(58' Καγέρι / 3' Κορέα, 5' Καράσκο, 65', 75' Κόκε, 88' Τόμας)

Κυριακή, 26-08

Εσπανιόλ – Λεγανές 0-1
(28’ Μαντοβάνι)

Εϊμπάρ – Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-1
(38’ Αντούριθ)

Χετάφε – Σεβίλλη 0-1
(83’ Γκάνσο)

Ρεάλ Μαδρίτης – Βαλένθια 2-2
(10’, 83’ Ασένσιο – 18’ Σολέρ, 77’ Κοντογκμπιά)

Η επόμενη αγωνιστική

Παρασκευή 08-09

Λεγανιές – Χετάφε (22:00)

Σάββατο, 09-09

Ρεάλ Μαδρίτης – Λεβάντε (14:00)
Βαλένθια – Ατλέτικο Μαδρίτης (17:15)
Σεβίλλη – Εϊμπάρ (19:30)
Μπαρτσελόνα – Εσπανιόλ (21:45)

Κυριακή, 10-09

Λα Κορούνια – Σοσιεδάδ (13:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Χιρόνα (17:15)
Θέλτα – Αλαβές (19:30)
Βιγιαρεάλ – Μπέτις (21:45)

Δευτέρα, 11-09

Μάλαγα – Λας Πάλμας (22:00)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Έβδομη σερί νίκη για την Ατλέτικο, πέρασε και από την έδρα της Λεβάντε και ανέβηκε στην κορυφή!

Ριφιφί στο «Θεράμικα» από την επτάψυχη Εσπανιόλ!

Τσάβι για Ροναλντίνιο: «Η νοοτροπία του έφερε την πτώση στην καριέρα του, όχι τα πάρτι»

La Liga-11η αγωνιστική: Για την επιστροφή στις νίκες η Μπαρτσελόνα - Εκτός έδρας δοκιμασίες για Ρεάλ και Ατλέτικο

Κύπελλο Ισπανίας: Η Οβιέδο έμεινε εκτός από ομάδα 4ης κατηγορίας - Άνετες προκρίσεις για Σεβίλλη και Αθλέτικ Μπιλμπάο

«Ο Σάντσο απέρριψε την πρόταση της Χετάφε, δεν ικανοποιήθηκε οικονομικά»

Γιορέντε κατά του Υπουργού Μεταφορών της Ισπανίας: «Η δουλειά σου δεν είναι το Twitter - Ας συνεχιστεί το τσίρκο...»

Αναβλήθηκαν οι αγώνες του Copa del Rey μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα

Ρεάλ Μαδρίτης: Ζήτησε συγγνώμη από τον κινεζικό λαό για τις δηλώσεις του Εμπαπέ

Εμπαπέ: Έχασε μεγάλες χορηγίες στην Κίνα μετά την αναφορά του στον Μάο – Ζήτησε δημόσια συγγνώμη