Πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, πρώτα παιχνίδια. Οι «άσοι» είναι μία λογική παικτική επιλογή, αφού υπάρχουν ζευγάρια που αν οι γηπεδούχοι δεν κερδίσουν τις εντός έδρας αναμετρήσεις οι επαναληπτικοί θα γίνουν «βουνό». Το Έλφσμποργκ-Ρίο Άβε είναι μία τέτοια περίπτωση, μια και οι Πορτογάλοι στον τρίτο προκριματικό πέρασαν την, επίσης, σουηδική Γκέτεμποργκ επειδή πήραν αποτέλεσμα στο πρώτο ματς. Οι αποψινοί φιλοξενούμενοι είχαν καταφέρει να κερδίσουν με 1-0, με τη βοήθεια της διαιτησίας, με την IFK να «πιάνει» μεν καλό παιχνίδι στη ρεβάνς αλλά να μένει στο καταδικαστικό 0-0.

Δεν μπορεί να συζητηθεί ο βαθμός ετοιμότητας των δύο ομάδων, με το σύλλογο του Μπόρας να είναι επίπεδα πιο μπροστά στο κομμάτι αυτό. Η Ρίο Άβε άρχισε καλά τη σεζόν, αυτό, όμως, δεν σημαίνει πώς μπορεί να επαναλάβει αποτέλεσμα στη σκανδιναβική χώρα απέναντι σε μία ομάδα ποιοτικότερη, ανεξάρτητα κι αν δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Έλφσμποργκ στα καλύτερά της. Μόνο σοβαρό πρόβλημα των γηπεδούχων είναι ο τραυματισμός του επιθετικού Λαρς Νίλσον, ενώ το ρόστερ των φιλοξενούμενων δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει. Ό,τι δεν μπόρεσε να πετύχει η Γκέτεμποργκ, είναι ικανή να το καταφέρει η Έλφσμποργκ που χρειάζεται τη νίκη στο Μπόρας.

Δεύτερος καλοπληρωμένος «άσος» είναι η Τσβόλε απέναντι στη Σπάρτα Πράγας, η οποία «υποβιβάστηκε» από το Τσάμπιονς Λιγκ μετά τον αποκλεισμό από τη Μάλμε στον τρίτο προκριματικό. Είχε κερδίσει με 4-2 στην Πράγα, έχασε στη Σουηδία, όμως, με 2-0 ούσα κακή πλην ενός δοκαριού που είχε πριν το τέλος του ημιχρόνου! Έδειξε φοβερές εκτός έδρας αδυναμίες, οι οποίες θα της κοστίσουν στην Ολλανδία έστω κι αν οι Ολλανδοί είναι πρωτόπειροι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Έχουν ήδη οι γηπεδούχοι κάνει καλή εκκίνηση στην Ερντιβίζιε, ενώ μέσα στο 2014 κατέκτησαν Κύπελλο και πρόσφατα το Σούπερ Καπ (στην έδρα του Άγιαξ, από τον «Αίαντα»). Αν ενδιαφερθούν σοβαρά για το Γιουρόπα Λιγκ, θα την περάσουν τη Σπάρτα και θα πάρουν το πρώτο ματς!

Η ΠΡΟΤΑΣΗ

179. ΕΛΦΣΜΠΟΡΓΚ – ΡΙΟ ΑΒΕ: 1 (2,20)
188. ΤΣΒΟΛΕ – ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ: 1 (2,55)

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube