Η Ρωσία ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αποφάσισε να απομακρύνει το διπλωματικό της προσωπικό από την πρεσβεία στην Ουκρανία. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας υποστήριξε ότι οι διπλωμάτες έπεσαν θύματα απειλών στην Ουκρανία και το Κίεβο δεν αντέδρασε.

Την τυπική ουσιαστικά άδεια της άνω Βουλής για την ανάπτυξη του στρατού «στο εξωτερικό» ζήτησε, και έλαβε ομόφωνα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, κλιμακώνοντας περαιτέρω την ένταση με την Ουκρανία μετά τη ρωσική αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ. Αυτό θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για μια ευρύτερη επίθεση σε ουκρανικό έδαφος αναφέρουν δυτικά ΜΜΕ. «Η απόφαση τίθεται αμέσως σε ισχύ» δήλωσε ένας από τους Ρώσους νομοθέτες. Λίγο αργότερα, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι «η συμφωνία του Μινσκ δεν υπάρχει πια». 

Η Ρωσία εξακολουθεί να είναι ανοιχτή στο διάλογο με την Δύση, αλλά δεν θα τον κάνει, εάν θα προσπαθούν να την μειώνουν και να θεωρούν ότι ευθύνεται για τα πάντα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στο τηλεοπτικό κανάλι «Ρωσία-24». Οι δηλώσεις του αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Γαλλία: Ξεκίνησε η κεντρική πορεία στο Παρίσι υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - Δακρυγόνα και κανόνια νερού σε διαδηλωτές

Μερτς: «Τεράστια απειλή» για τη Γερμανία η Ρωσία - Προειδοποιεί για προσπάθειες αποσταθεροποίησης

Pizza Fan: Τα χρήματα σε σακουλάκια στο σπίτι του «υπαρχηγού» και οι διάλογοι-φωτιά

Μία ώρα πίσω οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής

Ιορδανία: Ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας μετά το μακελειό σε ελληνορθόδοξη εκκλησία - Στους 8 οι νέκροί

Καιρός: Επιστρέφει η ηλιοφάνεια με πτώση της θερμοκρασίας - Πού αναμένονται βροχές

Θεσσαλονίκη: Νέα εισαγγελική έρευνα για τα 212 ζώα στη Θέρμη – Ελεύθερη αφέθηκε η 54χρονη

Pizza Fan: Ποινική δίωξη για κακουργήματα στους 23 συλληφθέντες - Ποιες είναι οι κατηγορίες

Κένυα: Φόβοι για εγκλωβισμένους από κατάρρευση πολυώροφου κτιρίου στο Ναϊρόμπι

Υπόθεση Marfin: Απολογήθηκε συμπληρωματικά και ο 3ος κατηγορούμενος - Αρνήθηκε την εμπλοκή του