Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί με περισσότερα από 1.000 αεροσκάφη και 3.700 τεθωρακισμένα άρματα την τελευταία εξαετία, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοΐγου.

Μιλώντας σε βουλευτές στην Δούμα ο κ. Σοΐγου υποστήριξε πως το μερίδιο σύγχρονων όπλων στο στράτευμα ανέρχεται πλέον στο 61,5% – από 16% που ήταν παλαιότερα – σημειώνοντας ότι η Ρωσία έχει μετατραπεί σε ευκίνητη δύναμη που έχει την ικανότητα να προβάλει ισχύ στο εξωτερικό.

Ο υπουργός προσέθεσε πως από το 2012 το ρωσικό οπλοστάσιο έχει λάβει 200 και πλέον διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους, ενώ το Ναυτικό έχει καθελκύσει τρία υποβρύχια που μπορούν να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα και 161 πλοία, όπως μεταδίδουν το πρακτορεία Tass και Interfax.

Η Μόσχα έχει μάλιστα κατορθώσει να συγκροτήσει 10 μονάδες που είναι εξοπλισμένες με τους σύγχρονους πυραύλους Iskander, είπε.

Οι δηλώσεις Σοΐγου έρχονται λίγες ημέρες μετά την δημοσίευση έρευνας του πρακτορείου Reuters, που αναφέρει ο ρυθμός εκσυγχρονισμού του ρωσικού στρατού έχει περιοριστεί δραστικά λόγω βιομηχανικών κενών και κυρώσεων που της έχει επιβάλει η Δύση εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία.

Το τηλεγράφημα υποστήριζε πως οι ετήσιες στρατιωτικές παρελάσεις στην Μόσχα ουσιαστικά διαφημίζουν αεροσκάφη και τανκ που διατίθενται σε πολύ μικρούς αριθμούς ή καθυστερούν πάρα πολύ στην παραγωγή, με συνέπεια προοδευτικά η στρατιωτική δύναμη της Ρωσίας να παρακμάζει.

Πηγή: www.skai.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές σήμερα - Μικρή πτώση της θερμοκρασίας

Ζελένσκι σε Τραμπ: Η Ουκρανία ουδέποτε υπήρξε και ούτε θα σταθεί εμπόδιο στην ειρήνη

Ιράν: Η κρατική τηλεόραση μεταδίδει ανακρίσεις και «ομολογίες» συλληφθέντων διαδηλωτών

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Μενίδι: Εκλεβαν ρεύμα με καλώδια 800 μέτρων – 13 συλλήψεις

Εξαρση της γρίπης στην Ελλάδα: 871 νέες εισαγωγές και 8 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα

Hellenic Train: Ψηφίζεται σήμερα η νέα συμφωνία – Επενδύσεις 420 εκατ. ευρώ, νέα τρένα και αυστηρές ρήτρες

Ο Τραμπ απειλεί να χρησιμοποιήσει τον Νόμο περί Εξέγερσης στη Μινεσότα

Πυρκαγιά στο Χονγκ Κονγκ τον Νοέμβριο: Ο οριστικός απολογισμός ανήλθε σε 168 νεκρούς

Συνελήφθη για ναρκωτικά η αθλήτρια του βόλεϊ που φημολογείται πως είναι ερωμένη του Ιμάμογλου

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ποινική διαπραγμάτευση για 7 κατηγορούμενους από τις Σέρρες