Η ρωσική πρεσβεία στην Άγκυρα ανήρτησε χθες, Τετάρτη, ένα μήνυμα στο Twitter με το οποίο καλούσε τον τουρκικό λαό να αποφασίσει αν πρέπει να θεωρεί τις ΗΠΑ σύμμαχό του.

Το μήνυμα συνοδευόταν από δύο εικόνες. Η πρώτη περιλάμβανε φωτογραφία του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και της δήλωσής του αναφορικά με τον θάνατο τούρκων στρατευσίμων στη διάρκεια επίθεσης στην Ιντλίμπ: «Στεκόμαστε στο πλευρό της Συμμάχου στο ΝΑΤΟ Τουρκίας μετά την επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουρκικού στρατιωτικού προσωπικού».

Η δεύτερη εικόνα ήταν ένα γράφημα του τουρκικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu για την βοήθεια που παρέχουν οι ΗΠΑ στην πολιτοφυλακή των Κούρδων της Συρίας Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), η οποία έχει χαρακτηριστεί από την Τουρκία τρομοκρατική οργάνωση.

«Εσύ αποφασίζεις», καταλήγει το μήνυμα της ρωσικής πρεσβείας στο Twitter.

Τον Ιανουάριο, οι ρωσικές και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έκαναν άλλη μια απόπειρα να εξασφαλίσουν μια κατάπαυση του πυρός στην Ιντλίμπ. Εντούτοις τρομοκράτες ενίσχυσαν τις επιθέσεις τους, οι οποίες κλιμάκωσαν την κατάσταση στην περιοχή και είχαν ως αποτέλεσμα θύματα μεταξύ των ρώσων και των τούρκων στρατιωτικών. Ο συριακός στρατός ανέλαβε δράση εναντίον εξτρεμιστών, καταλαμβάνοντας στις 5 Φεβρουαρίου την πόλη Σάρακεμπ.

Στη διάρκεια της συριακής στρατιωτικής επίθεσης στις 3 Φεβρουαρίου και στις 10 Φεβρουαρίου, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δέχθηκαν δύο φορές βομβαρδισμό. Σε απάντηση, ο τουρκικός στρατός έπληξε περισσότερους από 120 στόχους του συριακού στρατού στην Ιντλίμπ. Σύμφωνα με πολυάριθμες αναφορές από την περιοχή, η Τουρκία μεταφέρει αυτή τη στιγμή επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις στην Ιντλίμπ. Η Ρωσία και η Τουρκία σχεδιάζουν να διεξαγάγουν σύντομα συνομιλίες για την Ιντλίμπ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube

Κραν Μοντανά: Στους 47 οι νεκροί – Αγνοούνται 16 Ιταλοί

Τροχαίο με 2 τραυματίες στην Αθηνών-Λαμίας: Καθυστερήσεις στην κυκλοφορία στο ύψος της Βαρυμπόμπης

Τραγωδία στην Ελβετία: Πώς ξεκίνησε η φωτιά - Μαρτυρίες για «βεγγαλικά» σε μπουκάλια σαμπάνιας

Ταγιάνι: H φωτιά στο Κραν Μοντανά ενδέχεται να προκλήθηκε από πυροτεχνήματα

Κινητοποίηση των ελληνικών διπλωματικών αρχών στην Ελβετία μετά την έκρηξη στο Κραν Μοντανά

Ολλανδία: Παρανάλωμα του πυρός εκκλησία του 1884 στο Άμστερνταμ – 2 νεκροί από πυροτεχνήματα

Ρεβεγιόν άνευ… αλκοόλ - «Πρωτοχρονιάτικο» σαφάρι από την Τροχαία στην Αττική: 6.129 αλκοτέστ, θετικά τα 62

Οι νέες τιμές των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους της Δυτικής Ελλάδας - Τι αλλάζει από σήμερα

Τραγωδία στην Ελβετία: «Περίπου 40» οι νεκροί από την έκρηξη στο Κραν Μοντανά, σύμφωνα με το ιταλικό ΥΠΕΞ

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε ηλικιωμένη κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς