Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος μέσα από το «μονοπάτι των πρωταθλητών» και τον δεύτερο προκριματικό γύρο, η Σέλτικ θα διεκδικήσει την είσοδο της στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Κατά τον Τσάβι ωστόσο, οι «Κέλτες», τους οποίους έχει αντιμετωπίσει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια ως παίκτης της Μπαρτσελόνα θα άξιζαν να είχαν απευθείας θέση στο Champions League, βάσει της ιστορίας τους στο θεσμό αλλά και γενικότερα:

«Δεν θεωρώ πως η Σέλτικ αξίζει να παίζει προκριματικά ώστε να προκριθεί στο Champions League. Όταν αναλογίζεσαι το μέγεθος του κλαμπ, την ιστορία του, το γήπεδο, σκέφτεσαι πως αυτομάτως θα έπρεπε να προκρίνονται, αφού έχουν κερδίσει το πρωτάθλημα τους.

Όμως έτσι είναι οι κανόνες και το σημαντικότερο πράγμα είναι το αν θα καταφέρουν φέτος να βρεθούν στην φάση των ομίλων», σχολίασε σχετικά για την πρωταθλήτρια Σκωτίας ο πρώην μέσος της Μπαρτσελόνα και νυν της Αλ-Σαντ.

H Σέλτικ θα μπει στην «μάχη» των προκριματικών στις 11 ή 12 Ιουλίου, περιμένοντας να μάθει τον αντίπαλο της, που θα προκύψει από το νικητή του ζευγαριού Λίνφιλντ-Λα Φιορίτα, από Β.Ιρλανδία και Σαν Μαρίνο αντίστοιχα.

Πηγή: england365.gr

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube