Με δύο επιλογές από την αγαπημένη Super League 1 και μία από την Premier League συνεχίζει το Σάββατο (11/12) η στήλη. Κοινός παρανομαστής όλων τα γκολ.

Άρσεναλ-Σαουθάμπτον (17:00 – 16η αγωνιστική της Premier League):

Πάνω που είχε πάρει τα πάνω της η Άρσεναλ (7η, 23β.), αρχίζει να χτίζει εκ νέου αρνητικό σερί. Οι «κανονιέρηδες» προέρχονται από δύο συνεχόμενες ήττες (τελευταία το 2-1 στην έδρα της Έβερτον), συμπληρώνοντας τις τρεις στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές της Premier League. Πρέπει να επιστρέψει στις νίκες και σ' αυτήν της την προσπάθεια θα έχει ως σύμμαχο το καλό πρόσωπο που παρουσιάζει στο γήπεδό της (5Ν-1Ι-1Η, μόνο στο ένα εξ αυτών των ματς σημειώθηκε Under 1,5 γκολ).

Σε κακό μομέντουμ βρίσκεται και η Σαουθάμπτον, η οποία απέχει τέσσερις «στροφές» από τις νίκες. Το περασμένο Σάββατο (4/12) έμεινε στο 1-1 υποδεχόμενη την Μπράιτον και πλέον βρίσκεται στη 16η θέση με ισάριθμους πόντους. Μόλις ένα «τρίποντο» έχουν σημειώσει σε επτά εκτός έδρας φετινές τους αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα οι «Άγιοι» (1Ν-2Ι-4Η).

Αρκετά περισσότερα τα προβλήματα για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τους τιμωρημένους Ρομέου και Σαλισού, τους τραυματίες Άρμστρονγκ, Φόρστερ και ΜακΚάρθι, τη στιγμή που είναι αμφίβολος και ο Τσε Άνταμς. Εκτός οι Κολάσινατς και Λένο για τους Λονδρέζους, με τη συμμετοχή του Σμιθ-Ρόου να κρίνεται αυθημερόν.

Η πρόταση για το παιχνίδι είναι ο 1 + Over 1,5 γκολ σε αποδόσεις που κυμαίνονται στο 1.95: Αμφότερες ψάχνουν την αντίδραση, ωστόσο θα πάμε με την ποιότητα των γηπεδούχων που έχουν την ευκαιρία να επανέλθουν στα στάνταρ που είχαν πριν από έναν μήνα. Εξάλλου, το πρόσωπο που δείχνουν φέτος στην έδρα τους είναι εμφανώς καλύτερο σε σχέση μ' εκείνο που παρουσιάζει η Σαουθάμπτον στα εκτός της. Θα το συνδυάσουμε με το Over 1,5 γκολ, το οποίο δεν έχει επιβεβαιωθεί μόλις σε έναν φετινό αγώνα πρωταθλήματος των «κανονιέρηδων» στο «Έμιρεϊτς».

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος (17:15 – 13η αγωνιστική της Super League 1):

Δεν τα κατάφερε στο αθηναϊκό ντέρμπι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος την περασμένη Κυριακή (5/12) ηττήθηκε 1-0 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Προηγουμένως είχε πετύχει δύο σερί νίκες (κόντρα σε Λαμία και Παναιτωλικό) -για πρώτη φορά την τρέχουσα σεζόν- και πλέον βρίσκεται στην 7η θέση (17β., όσους έχει και ο 6ος Άρης).

Μία μέρα νωρίτερα ο Ατρόμητος (13ος, 9β.) συνέτριψε 4-1 τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Περιστέρι κι έτσι αντέδρασε με τον καλύτερο τρόπο μετά τον διασυρμό (6-2, 27/11) στην Τρίπολη από τον Αστέρα. Αυτή ήταν η δεύτερη φετινή νίκη της ομάδας των Δυτικών Προαστίων, η οποία προσπέρασε την «Ελαφρά Ταξιαρχία» (14η, 7β.) στη βαθμολογία.

Στην αποστολή των «πρασίνων» επέστρεψε ο Σένκεφελντ, με τους Κουρμπέλη, Πούγγουρα και Μπεκ να συνεχίζουν το ατομικό τους πρόγραμμα στην τελευταία προπόνηση. Εκτός και ο τιμωρήμενος Χουάνκαρ αλλά και ο Μπουζούκης. Στον αντίποδα, εκτός πλάνων για τον Ατρόμητο είναι οι τραυματίες Κλωναρίδης και Κωτσόπουλος, καθώς και ο ανέτοιμος Καρτάλης.

Η πρόταση για το παιχνίδι είναι το να σκοράρει ο Ατρόμητος σε αποδόσεις που κυμαίνονται στο 1.90: Η ομάδα του Περιστερίου δεν εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ από την πρώτη της νίκη (απέναντι στον ΠΑΟΚ), αφού εν συνεχεία διασύρθηκε από τον Αστέρα. Επομένως, πρέπει να το πράξει τώρα κόντρα στον Παναθηναϊκό. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο το έργο της, γι' αυτό και εμείς θα ποντάρουμε απλώς το να πετύχει ένα γκολ, έχοντας και τη φόρα από τα τέσσερα που σημείωσε κόντρα στον Απόλλωνα. Εξάλλου, εάν και αναμένεται να μπει συντηρητικά στο ματς, ένα ενδεχόμενο τέρμα των γηπεδούχων θα την αναγκάσει να κυνηγήσει την απάντηση.

Παναιτωλικός-Ιωνικός (19:30, 13η αγωνιστική της Super League 1):

Αμφότεροι προέρχονται από νίκη. Πιο σπουδαία, αν μην τι άλλο, εκείνη των φιλοξενούμενων, οι οποίοι την περασμένη Κυριακή (5/12) επικράτησαν 3-2 υποδεχόμενοι τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Νεάπολης. Έτσι, πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα, στην προσπάθειά τους για παραμονή, ανεβαίνοντας στη 10η θέση (13β.). Δύο βαθμούς λιγότερους έχει η ομάδα του Αγρινίου (11η), που μια μέρα νωρίτερα αποχώρησε με το «διπλό» (1-2) από την έδρα του Βόλου.

Σημαντικές επιστροφές για τον Παναιτωλικό, με τους Μαλή, Κορνέλιους και Περέιρα να βρίσκονται στην αποστολή, αλλά τους Λιάβα, Βαρόνε, Ντίας, Φυτόπουλο, Ζέστεντ και Στάθη Μπελεβώνη να παραμένουν εκτός. Παραμένει το σημαντικό πρόβλημα με την απουσία του τραυματία Τουράμ για τους «κυανόλευκους», με τους Ντελγκάδο και Μαχαίρα να βρίσκονται επίσης στα «πιτς».

Η πρόταση για το παιχνίδι είναι το 2-3 γκολ, το οποίο το βρίσκουμε σε αποδόσεις κοντά στο 1.95: Από τα λεγόμενα… εξάποντα ματς. Αμφότερες οι ομάδες μπορούν να σκοράρουν, ωστόσο δεν αναμένεται να ανοίξει και πολύ το σκορ. Μια χαρά το 2-3 γκολ.

Συνοπτικά, οι προτάσεις:

Άρσεναλ-Σαουθάμπτον: 1 και Over 1,5 γκολ 1.95
Παναθηναϊκός-Ατρόμητος: Over 0,5 γκολ Ατρόμητος 1.90
Παναιτωλικός-Ιωνικός: 2-3 γκολ 1.95

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube