Επιστροφή στη… δράση και για τη στήλη, μετά το χειμερινό break. Η προσοχή μας στραμμένη στη Super League 1 σε ό, τι αφορά τα παιχνίδια της Τετάρτης (5/1), όπου -ελέω κορωνοϊού- οι επιλογές μας δεν είναι και πολλές. Με μια αναμέτρηση θα ασχοληθούμε κατά βάση, τη σημαντικότερη της 16ης αγωνιστικής, εκείνη μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Άρη στη Λεωφόρο.

Παναθηναϊκός-Άρης (21:30): Αμφότεροι έκλεισαν το 2021 με θετικό πρόσημο. Ο Παναθηναϊκός προέρχεται από δύο σερί εντός έδρας νίκες στο πρωτάθλημα (κόντρα σε Ατρόμητο και ΠΑΣ Γιάννινα, 2-0 και οι δύο), τη στιγμή που πήρε και την πρόκριση επί του Βόλου για τους «8» του Κυπέλλου.

Από την άλλη, ο Άρης επικράτησε 1-0 του Ιωνικού, ενώ λίγες μέρες αργότερα εξασφάλισε την παρουσία του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, αποκλείοντας με δεύτερη νίκη τον ΟΦΗ.

Στην 5η θέση πλέον ο Παναθηναϊκός (23β.), ο οποίος είναι στο +2 από τον 7ο Άρη (ματς περισσότερο). Και οι δύο θέλουν να εκμεταλλευτούν το καλό αγωνιστικό μομέντουμ που βρίσκονταν πριν τη διακοπή, προκειμένου να ανέβουν βαθμολογικά. Παρόλα αυτά, ο κορωνοϊός δημιουργεί τεράστια εμπόδια σ' αυτήν τους την προσπάθεια. Οι Θεσσαλονικείς ανακοίνωσαν την Τρίτη (4/1) την ανίχνευση εννέα κρουσμάτων, εκ των οποίων τα έξι σε παίκτες. Από την πλευρά του το «τριφύλλι» έχει πέντε νοσούντες, σε ό, τι αφορά τους ποδοσφαιριστές.

Σε ό, τι αφορά τον Παναθηναϊκό, σίγουρα εκτός θα είναι οι Πέρεθ, Καρλίτος, Χατζηγιοβάνης και Μαουρίσιο, ενώ για τον Άρη οι Καμαρά, Γκάμα, Μαντσίνι, Φαμπιάνο, Ματίγια, Γκαρσία και Μαρμαρίδης.

Υπενθυμίζεται ότι στον αγώνα του πρώτου γύρου ο Άρης επικράτησε 1-0 χάρη σε τέρμα του Καμαρά στο 10', ενώ να σημειωθεί ότι οι «κίτρινοι» είχαν αποχωρήσει ως νικητές από τις δύο τελευταίες επισκέψεις τους στην έδρα του Παναθηναϊκού.

Η πρόταση για το ματς είναι το Χ2 (διπλή ευκαιρία) σε αποδόσεις που κυμαίνονται στο 2.10: Σύμφωνοι, έχει και ο Άρης -ειδικά μεσοεπιθετικά- σημαντικές απουσίες. Παρόλα αυτά, εκείνες των «πρασίνων» στον νευραλγικό χώρο του άξονα είναι πολύ πιθανό να φανούν καταλυτικές. Εξάλλου, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνονοβιτς θα έχει στο πλευρό της την παρουσία μόλις 1000 φίλων της, λόγω των νέων μέτρων. Αξίζει η τιμή που προσφέρεται το να μη χάσει ο Άρης, ο οποίος έχει νικήσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ενώ -παρά τις ήττες του- έδειξε καλό πρόσωπο και στα εκτός έδρας ντέρμπι με την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.



*Extra - Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός (19:30): Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν χτίσει σημαντική διαφορά (+11) από τη 2η ΑΕΚ και στόχος τους, όπως φαντάζει λογικό, είναι να τη διατηρήσουν και μετά το πέρας της αγωνιστικής. Όμως, κατεβαίνουν στο ματς με σημαντικές απουσίες, συμπεριλαμβανομένης της άμυνας. Στους απόντες στο Κόπα Άφρικα, Σισέ, Αγκιμπού Καμαρά, Κουντέ, Γκάρι Ροντρίγκες και Ονιεκουρού, προστέθηκαν για διάφορους λόγους και οι Παπασταθόπουλος, Λαλά, Ανδρούτσος και Ρόνι Λόπες. Την ίδια στιγμή, οι Πειραιώτες έχουν δεχθεί γκολ στις 5/7 φετινές εξόδους τους για τη Λίγκα.

Το βλέμμα μας, λοιπόν, πέφτει στο ιδιαίτερα ελκυστικό 2.80 (όπου το βρίσκουμε πάνω-κάτω) του G/G. Δεδομένων, ωστόσο, των κρουσμάτων στον Απόλλωνα, αλλά και του ότι δεν έχει ανακοινωθεί αποστολή από τους γηπεδούχους, τα πάντα θα εξαρτηθούν από την αρχική τους σύνθεση. Οπότε, αναμονή για μία ώρα περίπου πριν τη σέντρα...

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube