Έχει γίνει μεγάλη κουβέντα τη φετινή σεζόν για τα γκολ που δέχεται ο Ολυμπιακός. Για την αμυντική λειτουργία των πρωταθλητών Ελλάδος και για τα εύκολα λάθη που κάνουν οι «ερυθρόλευκοι». Το σίγουρο είναι πως οι πειραιώτες δεν είναι αποτελεσματικοί σε ότι έχει να κάνει με το αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού, ωστόσο υπάρχει κι ένα αισιόδοξο μήνυμα από το χθεσινό ματς απέναντι στη Γιουβέντους.

Γράφει ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος

Ο λόγος για την εμφάνιση του Μπιορν Ένγκελς, ο οποίος πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση, έχοντας ν’ αντιμετωπίσει έναν εκ των κορυφαίων επιθετικών στον κόσμο. Ο νεαρός Βέλγος αμυντικός έκανε πολύ ώριμο ματς, αποδεικνύοντας πως έχει τις δυνατότητες να εξελιχθεί σε ηγέτη της αμυντικής γραμμής του Ολυμπιακού.

Ο 23χρονος στόπερ ήταν σ’ ετοιμότητα παρά το ότι ο Λεμονής είχε προτιμήσει τον Μποτία στα τελευταία ματς πρωταθλήματος. Ο Μποτία που ενώ είχε προηγηθεί κανονικά τη Δευτέρα το βράδυ της Τρίτης έμεινε στον πάγκο κι έπαιξε ο Νικολάου.

Όπως και να χουν τα πράγματα, η ουσία είναι πως ο Ένγκελς έδειξε στον προπονητή του πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση και κανείς δεν θα πρέπει να ξεχνά ότι ο Βέλγος στόπερ είχε κάνει καλό ματς και στη Λισσαβώνα απέναντι στη Σπόρτινγκ.

Πάμε όμως να δούμε κι ένα στοιχείο του χθεσινού ματς, το οποίο στοίχισε στον Ολυμπιακό. Ο τεχνικός των ερυθρόλευκων, Τάκης Λεμονής είχε ζητήσει από τους παίκτες του να δείξουν τη συγκέντρωση που είχαν στο ματς με την Μπαρτσελόνα. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη, ειδικά στο ξεκίνημα τους ματς. Το πρώτο γκολ μάλιστα που πέτυχε η Γιουβέντους είναι δείγμα έλλειψης συγκέντρωσης, καθώς ο Ελαμπντελαουί είναι εκτός θέσης, ο Πάρντο δεν καλύπτει τον συμπαίκτη του κι έτσι οι μπιανκονέι εκμεταλλεύτηκαν το μεγάλο κενό από δεξιά.

Τέτοια λάθη σε παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ απαγορεύονται, ειδικά όταν έχεις ν’ αντιμετωπίσεις μια ομάδα με την εμπειρία της Γιουβέντους. Φάνηκε για ακόμα μια φορά πως ακόμα και μια στιγμή χωρίς συγκέντρωση, μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα σε αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ. Και η αλήθεια είναι πως όταν στον όμιλο σου υπάρχουν ομάδες όπως είναι η Μπαρτσελόνα και η Γιουβέντους, χρειάζεται μεγάλη προσοχή απ’ τα αποδυτήρια.

Σε αντίθεση με το ματς κόντρα στην Μπάρτσα, ο Ολυμπιακός δεν είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση στο ξεκίνημα του παιχνιδιού κι αυτό το εκμεταλλεύτηκε η ιταλική ομάδα. Πέτυχε νωρίς το γκολ και όταν η Γιουβέντους καταφέρνει να σκοράρει στο ξεκίνημα ενός αγώνα, έχει την «τεχνογνωσία» να κρατήσει το αποτέλεσμα. Το έκανε εναντίον της Νάπολι το έκανε κι εναντίον του Ολυμπιακού με πανομοιότυπο τρόπο.

Ο Ολυμπιακός καλείται πλέον να κοιτάξει το πρωτάθλημα και όπως είπε και ο Λεμονής θα πρέπει οι ερυθρόλευκοι να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του bwinΣΠΟΡ FM στο youtube